Mahruki: Dağlarda Azalan Karlar Dünyayı Tehdit Ediyor

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi tarafından düzenlenen ve Nasuh Mahruki’nin konuşmacı olduğu “Yeryüzü Güncesi” konulu söyleşi, Kültür ve Gösteri Merkezi'nde yapıldı.

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi tarafından düzenlenen ve Nasuh Mahruki’nin konuşmacı olduğu “Yeryüzü Güncesi” konulu söyleşi, Kültür ve Gösteri Merkezi'nde yapıldı. Arama Kurtarma Derneği (AKUT) kurucu üyesi de olan Mahruki, “Seyahat, çok farklı kültürleri tanımayı ve bu kültürlerle etkileşime girmeyi sağlıyor. Farklı yaşamları keşfediyorsunuz. Aynı zamanda bu keşifleri paylaşmak da önemli. Ürettiklerinizi başkalarıyla paylaşmanız halkayı tamamlıyor. Ben de katıldığım söyleşiler ve yazdığım kitaplarla deneyimlerimi paylaşmaya çalışıyorum.” dedi.

Seyahatleri sırasında ve dağa tırmanırken çektiği fotoğraflar eşliğinde dağcılık sporuna ilişkin deneyimlerini ve izlenimlerini sunan Mahruki, küresel ısınmayla birlikte dağlarda daha az kar tutunduğunu ve bunun da dünyayı tehdit eden önemli meseleler arasında yer aldığını ifade etti. Söyleşide soruları da cevaplayan Mahruki, AÜ öğrencilerine sosyal etkinliklere katılmaları yönünde tavsiyelerde bulundu ve kendilerine uygun alanları seçebilmeleri açısından bu tür etkinliklerin önemine işaret etti.

Nasuh Mahruki’ye günün anısına plaket veren AÜ Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen ise sosyal ve sportif etkinliklerin insan etkileşiminde ve kültürler arası temaslarda vazgeçilmez önemi olduğunu belirterek, alanında başarılı kişiliklerin, öğrencilerin kendi geleceklerine yön vermede önemli rol oynadığını dile getirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri