Mahmud Abbas: Sinagoga Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Kudüs’te Sinagog’a yapılan saldırıyı kınadığını açıkladı.Abbas’ın ofisinden yapılan açıklamada, “Devlet başkanlığı, ibadet mekanlarında Yahudilere yapılan saldırıyı ve sivillerin öldürülmesini...

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Kudüs’te Sinagog’a yapılan saldırıyı kınadığını açıkladı.

Abbas’ın ofisinden yapılan açıklamada, “Devlet başkanlığı, ibadet mekanlarında Yahudilere yapılan saldırıyı ve sivillerin öldürülmesini kim yaparsa yapsın kınamaktadır.” ifadelerini kullandı.

KERRY: SALDIRILAR ‘ANLAMSIZ BARBARLIK’

Kerry, balta ve bıçaklarla Sinagog’a yapılan saldırıyı ‘anlamsız barbarlık’ olarak niteledi. İngiliz Dışişleri Bakanı Philip Hammon ile Londra’da gerçekleştireceği toplantı öncesi basına bir açıklama yapan Kerry, “Bunun insanlıkta yeri yok.” ifadelerini kullandı.İsrail Devlet Başkanı Netanyahu ile görüştüğünü de aktaran Kerry, Filistin liderlerini saldırıyı kınamaya davet ettiğini de aktardı.

İsrail Devlet Başkanı Benjamin Netanyahu Abbas’ı Kudüs’te ölümcül şiddet başlatmakla itham etmişti.

İsrail polisinden yapılan açıklamaya göre saldırı sabah saatlerinde Sinagog’ta dua edilirken gerçekleşti. Bir Yahudi semineri sırasında baltalı ve silahlı grubun saldırıyı yaptığı açıklandı. Silahlı saldırıda aralarında 2 polisin de bulunduğu 4 Yahudinin yaşamını yitirdiği, toplam 6 kişinin ise yaralandığı kaydedildi. Saldırıyı yapan 2 saldırganın ise vurularak etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri