Mahkemenin Durdurduğu Yüksek Gerilim İnşaatı Devam Ediyor

Esenyurt’ta yürüyüş parkı üzerinden geçirilmek istenen yüksek gerilim hattı tartışmalara neden oldu. Durumu protesto eden mahalle sakinleri mahkemeye başvurdu ve yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Mahkeme kararına rağmen yüksek gerilim...

Esenyurt’ta yürüyüş parkı üzerinden geçirilmek istenen yüksek gerilim hattı tartışmalara neden oldu. Durumu protesto eden mahalle sakinleri mahkemeye başvurdu ve yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Mahkeme kararına rağmen yüksek gerilim hattını taşıyacak olan direklerinin inşaatı ise devam ediyor.

Esenkent Mahallesi sakinleri yüksek gerilim hattının Atatürk Parkı üzerinden geçirilmesi çalışmalarını yargıya taşıdı. Mahalle sakinlerinden Adnan Polat, İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme oybirliği ile yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Mahkeme kararına rağmen söz konusu alanda çalışmaların devam etmesi üzerine mahalleli durumu emniyete bildirdi. Yetkililere inşaatın durdurulması yönünde mahkeme kararı olduğunu gösteren mahalleli herhangi bir sonuç alamadıklarını belirtti.

Mahalle sakinlerinden Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Atakan Çiftçi, “Biz burada yüksek gerilim hattı yapılmaması için mücadele ettik. Bireysel olarak mahkemeye başvurduk. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karar 31 Ekim günü çıkmasına rağmen dün akşam itibariyle tekrar inşaatta çalışma başladı. Emniyet müdürlüğü, kaymakamlık, belediye ve elektrik idaresine bu yazıyı ilettik. Buna rağmen çalışmalar devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Mahkeme kararında, “Dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına, savunma ve ara kararına cevap verilebilmesi için davalı idareye 15 gün süre tanınmasına 31/10/2014 tarihinde oy birliği ile karar verildi.” ifadelerine yer verildi.

Mahallelilerin iddiasına göre, yüksek gerilim hattının geçtiği yer imara açılarak yüksek katlı binalar yapılmaya başlandı. Bu nedenle yüksek gerilim hattının yürüyüş parkının üzerinden geçirilmesi için de çalışmalar başlatılarak direklerin temelleri de parkın içine inşa edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri