Mahkeme Kararı İle Yolu Kapatınca Mahalle Halkı Tepki Gösterdi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan bir vatandaş, yaklaşık 100 metrelik yolu mahkeme kararı ile kapattırdı. Mahalle halkı yolun kapatılmasına tepki gösterirken, zabıta ekipleri de tüm çabalara rağmen yolun kapanmasına engel olamadı....

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan bir vatandaş, yaklaşık 100 metrelik yolu mahkeme kararı ile kapattırdı. Mahalle halkı yolun kapatılmasına tepki gösterirken, zabıta ekipleri de tüm çabalara rağmen yolun kapanmasına engel olamadı.

Ereğli'ye bağlı Süleymanlar Mahallesi Sabit Nihat Duran Caddesi üzerinde, yaklaşık 100 metre uzunluğunda ve 6 metre genişliğinde yolun kendisine ait olduğunu iddia eden bir vatandaş, açtığı mahkemenin lehine sonuçlanmasıyla yolu kapattırdı. Yolu kapatmak için mahalleye gelen işçiler mahalle halkının tepkisi ile karşılaştı. Mahalleli, "Burayı nasıl kapatıyorsunuz. Elinizde belgeniz var mı? Bu işin muhatapları nerede? Burada acil bir durum olsa, hasta olsa bunun hesabını kim verecek?" diyerek, yolun kapatılmasına tepki gösterdiler.

Mahalle halkının tepkisi üzerine işçiler, olayı yer sahibinin avukatına bildirdi. Kısa süre sonra ise mahalleye gelen polis, yer sahibinin elinde mahkeme kararı olduğunu ve yolun işaretlemesini kadastro görevlilerinin yaptığını söylemesi üzerine mahalle halkı, zabıta ekiplerine haber verdi. Yapı denetim görevlileri ve zabıta ekipleri, işçilere yolu açmalarını söyledi. Polislerin mahkeme kararı olduğunu, kararın kendilerine ulaştığını, kararın bir örneğinin de belediyeye gönderilmiş olacağını söyledikten sonra Yapı denetim görevlileri yer sahibi ile telefonla görüştü. Ancak yolun açılması konusunda yer sahibini ikna edemedi.

Mahallelinin, yıllardır kullandıkları yolun kapatılmasına anlam veremediklerini söylemelerine, verilen tepkilere rağmen işçiler yolu kapatarak mahalleden ayrıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri