Mahkeme, Çocuğa Saldıran Köpeği Korkutmak İçin Ateş Açan Avukatı Haklı Buldu

Eskişehir’de iki yıl önce 6 yaşındaki bir çocuğa parkta saldıran köpeği korkutmak ve uzaklaştırmak için taşıma ruhsatlı silahı ile ateş eden Avukat Turgay Balaban hakkında açılan dava sonuçlandı. Av. Balaban, hakkında, ‘korku ve...

Eskişehir’de iki yıl önce 6 yaşındaki bir çocuğa parkta saldıran köpeği korkutmak ve uzaklaştırmak için taşıma ruhsatlı silahı ile ateş eden Avukat Turgay Balaban hakkında açılan dava sonuçlandı. Av. Balaban, hakkında, ‘korku ve panik yaratacak şekilde meskun mahalde ateş etme’ suçundan açılan dava beraatle sonuçlandı.

Mahkeme, Balaban’ın ateş etme eylemini, sokak köpeğinin çocuğa saldırısını bertaraf etme amacı ile yaptığını ve bu nedenle suç işleme kastının bulunmadığını kabul ederek beraatına karar verdi. İki yıllık dava süresi boyunca Balaban, kendisi hakkında sosyal medyada yapılan hakaretler nedeniyle de tazminat davaları açtı. Balaban, yüzün üzerinde kazanılan tazminat davalarından elde edilen parayı, ihtiyaç sahibi hukuk fakültesi öğrencilerine burs olarak vereceğini ifade etti.

Sazova Mahallesi'nde oturan Av. Turgay Balaban, evinin yakınındaki parkta, 6 yaşındaki bir çocuğa sokak köpeğinin saldırdığını gördü. Bunun üzerine, sokak köpeğine taşıma ruhsatlı tabancasıyla ateş etti. Kurşunlardan yaralanan köpek parktan kaçarak uzaklaştı. Parkta oynayan küçük çocuk da köpeğin saldırısından kurtuldu. Yaralanan köpek, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ekipleri tarafından bulunarak Doğal Yaşam Merkezi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Olayın ardından hayvan hakları savunucuları duruma tepki göstererek, Av. Turgay Balaban hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık, Balaban hakkında, “Korku ve panik yaratacak şekilde meskun mahalde ateş etme suçu nedeniyle” hazırladığı iddianame mahkemece kabul edildi.

Bunun üzerine Av. Balaban hakkında, Eskişehir 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Av. Balaban, mahkemede hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Balaban, amacının, çocuğa saldıran köpeği, ruhsatlı silahıyla havaya ateş ederek korkutup, kaçırmak ve çocuğun tehlikeden kurtulmasını sağlamak olduğunu belirtti. Yaklaşık iki yıldan beri süren davanın son duruşmasında cumhuriyet savcısı da Balaban hakkında beraat talep etti. Dosyayı ve delilleri son kez inceleyen mahkeme, avukatın ateş etme eylemini sokak köpeğinin çocuğa saldırısını bertaraf etme amacı ile yaptığını ve bu nedenle suç işleme kastının bulunmadığını, durumun meşru müdafaa olduğunu kabul ederek, Av. Balaban hakkında beraat kararı verdi.

Hakkında verilen beraat kararını yerinde bulduğunu belirten Turgay Balaban, suçsuzluğunun ve kötü bir niyetinin olmadığının yargı kararı ile de tescillendiğini, bir hukuk adamı olarak adaletin tecellisinin kendisini mutlu ettiğini kaydetti. Av. Balaban, söz konusu olay nedeniyle şikayeti üzerine sosyal medyada kendisini hedef haline getiren ve hakaret eden yüzden fazla kişinin ceza aldığını kaydetti. Hakaret eden kişilere karşı avukatları aracılığıyla tazminat davaları açacağını dile getiren Balaban, kazandığı tazminatları, ihtiyaç sahibi Hukuk Fakültesi öğrencilerine burs olarak vereceğini ifade etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri