Mahkeme 5 Yıl Sonra 3 Çocuğu Annelerine Geri Verdi

Eski eşi ile yaşadıkları şiddetli geçimsizlik nedeniyle sosyal yardım kuruluşunun raporu doğrultusunda 3 çocuğu koruyucu aileye verilen Sultan Karaca Yılmaz, yaklaşık 5 yıldır ayrı kaldığı çocuklarına kavuştu.

Eski eşi ile yaşadıkları şiddetli geçimsizlik nedeniyle sosyal yardım kuruluşunun raporu doğrultusunda 3 çocuğu koruyucu aileye verilen Sultan Karaca Yılmaz, yaklaşık 5 yıldır ayrı kaldığı çocuklarına kavuştu. Emirhan (9), Emrullah (7) ve Reyhan (5) geçen hafta mahkeme kararı ile Fransız koruyucu aile tarafından Lyon Başkonsolosluğu gözetiminde annelerine teslim edildi.

Yıllardır tek başına hukuk mücadelesi veren Yılmaz, çocuklarına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade etti. Bir annenin evladından koparılmasının çok büyük bir acı olduğunu kaydeden Yılmaz, "Allah kimseye benim yıllardır yaşadığım acıyı yaşatmasın, çocuklarıma yeniden kavuştuğum için Rabbime hamd olsun." ifadesini kullandı.

2004 yılında evlilik yoluyla Fransa'ya gelen Karaca Yılmaz eşinin bir Fransız kadınla yaşadığını ve üç çocuk sahibi olduğunu öğrenir. Karşılaştığı bu durumu kabullenen Karaca Yılmaz, 6 yıllık evliliğinden Emrullah, Reyhan ve Fethullah isminde üç çocuk daha dünyaya getirir. Eşinin başka bir kadınla ilişkisi olduğunu öğrenen anne, oturum izni ve sosyal hizmetler konuları için bir yardım kuruluşuna başvurur. Kendisine verilen kağıtları anlamadan imzalayan annenin 3 çocuğu ertesi gün sosyal hizmetler yetkilileri tarafından polis eşliğinde alınır. 2008 yılından itibaren çocuklarından ayrı kalan Sultan Karaca Yılmaz geçen hafta mahkeme kararı ile üç çocuğuna kavuştu. Çocukların aileye teslim işlemlerine Lyon Başkonsolos Yardımcısı Erhan Çetiner nezaret etti.

LYON BAŞKONSOLOSU TÜREMEN: VATANDAŞLARIMIZ BİZE BAŞVURMAKTAN ÇEKİNMESİN

Lyon Başkonsolosu Hilmi Ege Türemen, mahkemenin çocukların annesine iadesi ile ilgili kararın yerinde bir karar olduğunu söyledi. Dışişleri Bakanlığı ile birlikte bu tarz konuların yakından takipçisi olduklarını kaydeden Türemen, "Böyle bir durumla karşı karşıya bulunan vatandaşlarımız hiç çekinmeden bizimle irtibat kurabilirler. Çekingen davranmamaları gerekir, kapımız sonuna kadar açık." ifadelerini kullandı.

"Vatandaşlarımıza bu gibi üzücü durumlar ile karşı karşıya kalmamaları için çocuklarının bakım, sağlık ve eğitim gibi ihtiyaçları ile yakından ilgilenmelerini tavsiye ediyoruz." diyen Türemen, Fransız kurumların koruyucu aile seçiminde daha hassas olunması gerektiğini belirtti.

ANNE KARACA YILMAZ, BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Yurtdışı Türklerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Mayıs ayında Lyon'a yaptığı ziyaret sırasında anne ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Bakan Bozdağ, çocuklarının koruyucu aile şiddetine maruz kaldığını gözyaşları içerisinde kendisine aktaran acılı anneye konuyla ilgili olarak Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Lyon Başkonsolosluğu yetkililerine yardımcı olmaları konusunda talimat vermişti.

"ANLAMADIĞINIZ KAĞITLARA İMZA ATMAYIN"

Resmi kurumlar ile yıllardır süren kağıt işlemlerinde yeterli seviye de Fransızca bilmediği için çok zorluk çektiğini kaydeden Sultan Karaca Yılmaz, "anlamadığınız okumadığınız kağıtlara imza atmayın" uyarısında bulundu. Karaca Yılmaz ayrıca böyle bir durumla karşı karşıya bulunan ailelere bulundukları yere en yakın başkonsolosluğa başvurmalarını tavsiye etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri