Mahcup etmeyeceğiz

Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, teknik direktör Ziya Doğan ve takım kaptanı Emre Toraman, bugün oynanacak maçta taraftarın vereceği destekle kazanacaklarını ve Konya’yı mahcup etmeyeceklerini söylediler
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 7 hafta sonunda aradığını bulamayan ve ortaya koyduğu performansla beklentilerin gerisinde kalan Konyaspor, 8.hafta maçında daha önce iki kez olaylı şekilde kaybettiği Fenerbahçe ile karşılaşacak. Takıma karşı geride kalan maçlarda ilgisiz kalan ve bu da alınan başarısız sonuçlara bağlanan Konya'da, Fenerbahçe maçı bekleniyor.
Anelka ve Önder Turacı'nın elle attığı sabıkalı gollerle kaybedilen maçları unutmayan ve heyecanla bu maçı bekleyen şehirde özellikle taraftarlar, o maçları gündemde tutmak amacıyla pankartlar hazırlarken, hafta içerisinde Emniyet Müdürlüğü ve taraftar temsilcileri arasında Konyaspor'un ev sahipliğinde yapılan toplantıda tribünlerde küfürsüz bir maç izlenmesi noktasında sözler verildi.
Fenerbahçe'ye karşı galibiyet parolasıyla ve sıkı bir şekilde hafta boyunca çalışmalarını sürdüren yeşil beyazlılarda, teknik heyet ve oyuncular zorlu maçtan puan ya da puanlarla ayrılacaklarına olan inançlarını her fırsatta dile getirirken, şehirden de kendilerine destek olunmasını istiyor.
Konyaspor taraftarının takımı için nasıl bir ateşleyici güç olduğunu bildiklerini ifade eden Teknik direktör Ziya Doğan, "Artık geçmişi bir kenara bırakalım ve önümüze bakalım. Fenerbahçe'ye saygı duyuyoruz. Ama kesinlikle rakibimizden korkmuyoruz. Hakemin başlama düdüğüyle birlikte saha içerisinde kazanma adına elimizden gelen mücadeleyi ve gayreti ortaya koyacağız. İnşallah bitiş düdüğüyle de istediğimizi alarak sahadan ayrılan taraf olacağız. Bu konuda taraftarımızdan bize destek olmalarını istiyoruz. Onların vereceği destekle alacağımız galibiyetin sevincini 90 dakika sonunda birlikte yaşayacağımıza inanıyoruz" diyerek Konyalı sporseverleri Fenerbahçe maçında kendilerine destek vermeye davet etti.
Şehir olarak daha tam anlamıyla Konyaspor'a gereken desteğin verilemediğini ifade eden Başkan Bahattin Karapınar ise, "Biz artık Konya şehrinden takımımıza manevi anlamda destek istiyoruz. Taraftarlarımız, bu sezon beklentileri karşılayamayan bir takım olan Konyaspor'a karşı, bizim beklentilerimize gereken tribün katkısını sağlayamayarak ilgisiz kaldılar. Ama bir yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bunun içinde Fenerbahçe maçı büyük bir fırsat. Takımına karşı ilgisiz kalan Konya şehrine Fenerbahçe karşısında galip gelerek 3 puan hediye etmek ve şehrin harekete geçmesini sağlamak istiyoruz. Konya, Konyaspor'un sahipsiz olmadığını yanımızda olarak ve destek vererek göstermeli. Biz buna inanıyoruz" şeklinde görüş belirtti.
Büyük bir potansiyele sahip Konya'nın Konyaspor'a destek konusunda bir kıvılcıma ihtiyacı olduğuna işaret eden takım kaptanı Emre Toraman, "Bu kıvılcımı Fenerbahçe maçından iyi bir sonuçla ayrılarak biz çakmak istiyoruz. Öncelikle herkes burada bulunan teknik heyet ve oyuncuların, Konyaspor'un başarısı adına gece gündüz çalıştığını ve tek düşüncelerinin bu büyük camianın başarılı olmasına katkı sağlamak olduğunu unutmamalı. Biz belki bugüne kadar üzerimize düşeni yapamadık ve istenilen sonuçları alamadık. Ama artık geçmişe bir sünger çekmek ve yeni bir başlangıç yapmak arzusundayız. İsteğimiz tribünlerin doldurularak bize destek olunması. Bizde elimizden geleni yaparak bizim yanımızda olan insanları mutlu etmek adına her şeyi yapacağız" dedi.
Fenerbahçe ile geçmiş yıllarda oynanan ve elle atılan gollerle kaybedilen maçları unutmayan taraftarlara bugünkü maçta büyük görev düşüyor. Öncelikle tribünleri doldurarak geçmiş yıllardaki maçlara olan tepkilerini fair play sınırlarını aşmadan dile getirmeli, tribünlerde küfürsüz bir şekilde takımlarına destek olarak tüm Türkiye'ye örnek olmalılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri