Mahalli at yarışlarının ilk etabı tamamlandı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Jokey Kulübünün katkılarıyla, Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Konya Yarış Atı Sahipleri Derneği ile Konya Rahvan Atları Binicilik ve Yarışçıl

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Jokey Kulübünün katkılarıyla, Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Konya Yarış Atı Sahipleri Derneği ile Konya Rahvan Atları Binicilik ve Yarışçılık İhtisas Kulüp Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Mahalli At Yarışlarının 19.’su geçtiğimiz Pazar günü yapılan yarışlar ile başladı.  Konya-Aksaray yolu üzerinde bulunan Hipodrom sahasında yapılan yarışlarda Safkan Arap ve İngiliz atları katıldı. Bu yarışların ikinci etabı 9 Ekim Pazar günü yapılacak. Rahvan At Yarışları ise 16 Ekim tarihinde gerçekleşecek.

 

İlk gün 4 koşunun gerçekleştiği yarışlarda, 1800 metre Valilik Kupası'nı Ethem Bakırcı'nın ''Erhan Han'' isimli atı, 1600 metre Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kupası'nı Enis Badışoğlu'nun ''Fırat Fırtınası'' isimli atı, 1800 metre Garnizon Komutanlığı Kupası'nı ise Salih Gökçe'nin ''Jackbot'' isimli atı kazandı. Günün son yarışı 1600 metre Türkiye Jokey Kulüpleri Kupası'nda ise Enis Badışoğlu'nun ''Oğlum Sergen'' isimli atı birinci oldu.Yarışlarda dereceye girenlere, kupa ve para ödülleri verildi.

 

4 ve üzeri yaşlı Arap atları bin 800 metrelik Valilik Kupasında yarışacak. İlk 4’e giren at sahiplerine toplam 3 bin 740 lira para ödülü verildi.  3 ve üzeri yaşlı İngiliz atları bin 800 metrelik Büyükşehir Belediyespor Kupasında yarıştı. Bu yarışta da ilk 4’e giren at sahiplerine ise 3 bin 400 lira ödül verildi.  Aynı kategorideki atlar bin 600 metrelik Garnizon Komutanlığı Kupası için yarıştı ve dereceye giren at sahiplerine toplam 3 bin 400 lira para ödülü verildi. 

 

Bu kategoride ise son yarışta 4 yaş ve daha üzeri Arap Atları Türkiye Jokey Kulübü Kupası için yarıştı. Bin 600 metrelik yarış sonucunda dereceye giren at sahiplerine toplam 2 bin 720 lira para ödülü verildi. Yarışların 2. etabı 9 Ekim Pazar günü yapılacak. Safkan Arap ve İngiliz atlarının koşacağı yarışlarda bin 800 metre Tarım İl Müdürlüğü Kupası,  bin 600 metre Konya Ticaret Borsası Kupası, bin 600 metre Karatay Kaymakamlık Kupası ve bin 600 metre Atlı Spor ve Yarış Atı Sahipleri Kupası yarışları yapılacak. Bu yarışlarda dereceye giren at sahiplerine toplam 9 bin 10 lira ödül verilecek. Rahvan Atlar ise 16 Ekim tarihinde yarışacak. Rahvan At yarışları sonucunda dereceye giren atların sahiplerine toplam 21 bin 800 lira para ödülü verilecek.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri