Mahalli At Yarışları yarın yapılacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Jokey Kulübünün katkılarıyla, Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Konya Yarış Atı Sahipleri Derneği ile Konya Rahvan Atları Binicilik ve Yarışçıl
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Jokey Kulübünün katkılarıyla, Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Konya Yarış Atı Sahipleri Derneği ile Konya Rahvan Atları Binicilik ve Yarışçılık İhtisas Kulüp Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Mahalli At Yarışlarının 19.’su yarın yapılacak.  Konya-Aksaray yolu üzerinde bulunan Hipodrom sahasında yapılacak yarışlara Safkan Arap, İngiliz atları katılacak. Bu yarışlar 2 ve 9 Ekim tarihlerinde yapılacak. Rahvan At Yarışları ise 16 Ekim tarihinde gerçekleşecek. Yarın yapılacak koşuda Safkan Arap ve İngiliz Atları 4 kategoride yarışacak.
4 ve üzeri yaşlı Arap atları bin 800 metrelik Valilik Kupasında yarışacak. İlk 4’e giren at sahiplerine toplam 3 bin 740 lira para ödülü verilecek.  3 ve üzeri yaşlı İngiliz atları bin 800 metrelik Büyükşehir Belediyespor Kupasında yarışacak. Bu yarışta da ilk 4’e giren at sahiplerine toplam 3 bin 400 lira ödül verilecek. Aynı kategorideki atlar bin 600 metrelik Garnizon Komutanlığı Kupası için yarışacak. Bu yarışta da dereceye giren at sahiplerine toplam 3 bin 400 lira para ödülü verilecek. 
Bu kategoride ise son yarışta 4 yaş ve daha üzeri Arap Atları Türkiye Jokey Kulübü Kupası için yarışacak. Bin 600 metrelik yarış sonucunda dereceye giren at sahiplerine toplam 2 bin 720 lira para ödülü verilecek. 9 Ekim Pazar günü ise aynı kategorilerde bin 800 metre Tarım İl Müdürlüğü Kupası,  bin 600 metre Konya Ticaret Borsası Kupası, bin 600 metre Karatay Kaymakamlık Kupası ve bin 600 metre Atlı Spor ve Yarış Atı Sahipleri Kupası yarışları yapılacak. Bu yarışlarda dereceye giren at sahiplerine toplam 9 bin 10 lira ödül verilecek. Rahvan Atlar ise 16 Ekim tarihinde yarışacak. Rahvan At yarışları sonucunda dereceye giren atların sahiplerine toplam 21 bin 800 lira para ödülü verilecek.
MERHABA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri