Mahallebaşı'na Yaşam Merkezi Kurulacak

Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Mahallebaşı semtindeki tarihi Gazi İlkokulu'nun bulunduğu alana yaşam merkezi kuracaklarını açıkladı. MahallebaşI'nın yeniden sosyo-ekonomik canlılığını kazanması için başlatılan çalışmalar devam...

Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Mahallebaşı semtindeki tarihi Gazi İlkokulu'nun bulunduğu alana yaşam merkezi kuracaklarını açıkladı.

MahallebaşI'nın yeniden sosyo-ekonomik canlılığını kazanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Kaymakam Ahmet Katırcı, SODES projesi kapsamında Gölbaşı semtindeki Gazi İlkokulu'nun Gençlik ve Yaşam Merkezi'ne çevrileceğini söyledi. Katırcı, 300 bin liralık proje kapsamında tadilat çalışmalarının başlatıldığını ifade etti. Katırcı, Gençlik ve Yaşam Merkezi'nin yıl sonuna kadar hizmete açılmasının planlandığını ifade etti. Söz konusu merkezde sokakta çalışan çocuk ve gençlere ücretsiz kültürel, sportif eğitim verilecek. Çocuk ve gençlerin eğitimine önem verdiklerine değinen Kaymakam Katırcı,"Bölgemizde sokakta çalışan, çalıştırılan çok sayıda çocuk var. Bu dezavantajlı gruptaki çocuk ve gençleri aileleriyle görüşüp merkezimize alıp onlara yetenekli oldukları alanlara göre müzik. kültür ve sportif eğitimler vereceğiz. Yeteneklerini geliştirip, estetik duygularını geliştireceğiz." dedi.

İlçelerinde kadınevi oluşturacaklarına da değinen Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, "İlçemizde, başka ilçe, köy ve mezralardan gelen çok sayıda kadın bulunmakta. Bu kadınlarımızın bebeklerini emzirmeleri, vakitlerini değerlendirmeleri için Kadınevi kuracağız. İlçemizdeki semt garajı nedeniyle her gün yüzlerce kadın şehrimize gelmekte. Köy ve ilçe minibüslerini saatlerce beklemekteler. Kadınlarımızın bu mağduriyetini gidermek için semt garajı bölgesinde hizmete açacağımız kadınevi ile bu kadınlarımızın mağduriyetini gidermiş olacağız." dedi.

Katırcı, ilçelerindeki sosyal projelerin devam edeceğine de vurgu yaparak,"İlçemizde çok sayıda sosyal projeyi uygulamaya geçiriyoruz. Halkımıza daha kaliteli ve güzel hizmet sunabilmek için proje arayışları içerisindeyiz." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri