Mahalle Sakinleri: Kamulaştırılan Konut Enkazları Suç Mekanı Oldu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nın kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yakutiye ilçesi Şehitler (Kurtuluş) Mahallesi'nde kamulaştırdığı konutları yıkmamasına, semt sakinleri tepki gösterdi. Söz konusu konutların suç mekanları haline...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nın kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yakutiye ilçesi Şehitler (Kurtuluş) Mahallesi'nde kamulaştırdığı konutları yıkmamasına, semt sakinleri tepki gösterdi. Söz konusu konutların suç mekanları haline dönüştüğünü belirten mahalle sakinleri, "Kamulaştırılan konutlar madde bağımlılarının, fuhuş yapanların mekanı haline geldi. Bu konutların yıkılması için illa da bu mekanlarda bir kişinin öldürülmesi ve tecavüze uğraması mı bekleniyor." şeklinde tepki gösterdiler.

Dönemin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tarafından, gecekonduların yoğun olarak bulunduğu Şehitler Mahallesi, kentsel dönüşüm kapsamına alınmıştı. Mahallede çok sayıda bina kamulaştırılmıştı. Kamulaştırma bedellerini alan hak sahipleri ise konutların ahşap enkazlarını söktü. 700 haneli mahallede kamulaştırılan binaların boşaltılıp, kısmen sökülmesinin ardından buraları suç yuvalarına dönüştü. Mahalle sakinleri, Büyükşehir'den, kamulaştırılan binaların yıkılıp enkazının kaldırılmasını talep etti. Karanlık çöktükten sonra sokağa çıkmaya korktuklarını belirten semt sakinleri, "Kamulaştırılan evler, karanlığın çökmesiyle esrar içicilerinin, bonzai kullanıcılarının ve fuhuş yapıp, alkol alanların mekanı haline geldi. Sesimizi kimseye duyaramıyoruz." tepkisinde bulundu.

"İLLA DA BİR KİŞİNİN ÖLMESİ Mİ LAZIM"

Semt sakinleri adına açıklama yapan mahalle eski Muhtarı Halil Çakmas, korku ve endişe içerisinde yaşamaya başladıklarını söyledi. Kamulaştırılan konutların acilen yıktırılıp, enkazlarının kaldırılmasını istediklerini belirten Çakmas, "Mahallemizde kentsel dönüşüm çalışmaları başlatıldı. Başlarda çok sevindik. Ancak, Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırıp yıkmadığı binalar zaman içerisinde suç yuvası haline geldi. İlla da bir çocuğun bu metruk binalarda öldürülmesi, tecavüze uğraması mı lazım yetkililerin harekete geçmesi için. Mahallemizde karanlığın çökmesiyle birlikte kimsenin can ve mal güvenliği kalmıyor. 2 hafta önce bu binaların içinde fuhuş yapanları kovduk. Esrar içip, bonzai kullananları görüyoruz. Korku içerisinde yaşamak istemiyoruz." dedi.

"SORUMLULARI ŞİMDİDEN UYARIYORUZ"

Semt sakinlerinden Enver Dumlu ise metruk binaların acilen yıkılmaması halinde yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluktan Büyükşehir Belediye Başkanı başta olmak üzere, şehri yönetenlerin sorumlu olacağına dikkat çekerek, "Yarın herhangi bir çocuk ya da yetişkin bu metruk binaların içerisinde öldürülür ya da başına başka olumsuz bir şey gelirse, sorumlusu, bu şehri yönetenler ve bu yapıların yıkılmasına duyarsız kalan yöneticilerdir. Yöneticilerimizi şimdiden uyarıyoruz." diye konuştu.

"SOSYAL KONUTLARIN AKIBETİ NE OLACAK?"

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 yıl önce yapımına başlanan ve geçen yıl tamamlanan 128 daireli sosyal konutların, hak sahiplerine teslim edilmediğini ve bunun da problemlere neden olduğunu belirten semt sakinleri, "128 konut bizler için yaptırıldı. Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm kapsamında arsa sahiplerine, isterlerse bu konutlardan verecekti ya da kamulaştırma bedeli ödeyecekti. Geçen yıl tamamlanan konutları kimden saklıyorlar ya da neden teslim etmiyorlar anlamış değiliz." şeklinde tepki gösterdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri