Mahalle Sakinleri, Belediyenin Oruç Baba Kararından Memnun

Fatih’teki Oruç Baba Türbesi’nin bulunduğu park, yapılaşmaya açılmaktan kurtuldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararını sevinçle karşılayan mahalle sakinleri, “Rantı gürünce gözün ne hale geldiği Atatürk Orman Çiftliği'ni,...

Fatih’teki Oruç Baba Türbesi’nin bulunduğu park, yapılaşmaya açılmaktan kurtuldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararını sevinçle karşılayan mahalle sakinleri, “Rantı gürünce gözün ne hale geldiği Atatürk Orman Çiftliği'ni, Boğaziçi Köprüsü'nü ne hale getirdiklerini görüyoruz. Oruç Baba artık sonsuza kadar halkın olacaktır.” dedi.

Söz konusu araziyi 10 yıllığına kiralayan Geylani Vakfı, parka cami ile birlikte başka tesisler de yapmak istemişti. Ancak eylül ayında başlatılan inşaat çalışmalarına tepki gösteren mahalle sakinleri, türbe civarına bina yapılmasını istememişti.

Mahalle sakinlerinin çabaları sonuç verdi. Fatih Belediyesi'nde görüşülen plan değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne oy birliği ile kabul edildi. Artık türbe ve çevresi yalnızca "cami ve park alanı' olarak kullanılabilecek.

Kararı duyan mahalle sakinleri de sonuçtan memnun oldu. Mahallede oturan ve elektrik mühendisi olan Hakkı Sevim, "Burada inşaat olduğunu görünce imzalar topladık, SMS topladık. Örgütlü bir vaziyette halkı buraya yığdık. Rantı gürünce gözün ne hale geldiği Atatürk Orman Çiftliği'ni, Boğaziçi Köprüsü'nü ne hale getirdiklerini görüyoruz. Burası halka mal olmuş bir yer. Belediyenin 3 trilyona masraf yaptığı bir parka kocaman külliye yapıyorlardı. Dolayısıyla halkı örgütledik. Kapıları bizzat ben kırdım, içeri girdik. Halkın gücünün büyüklüğünü gösterdik. Halk güçlü ve örgütlü olduğu zaman hiçbir kuvvet halkın gücünün önüne geçemez. Bunun üzerine belediye insafa geldi. Bizim gücümüz karşısında tabi geri adım attı. Ve plan tadilatı yaparak halk bu parka sahip oldu. Oruç Baba artık sonsuza kadar halkın olacaktır. Çayımızı içeceğiz, sohbet edeceğiz akşamları burada toplanacağız.” diye konuştu.

56 yıldır bu mahallede oturan Mustafa Kılıç da, “İptal edilir ise memnun oluruz. Allah razı olsun deriz. Aileler herkes gelir oturur rahatına bakar. Ailelerin başka oturacak bir yerleri yok Topkapı’da.” şeklinde konuştu.

Ayşe Yılmaz ismindeki bayan ise, “Burada 4 aydır öldük öldük dirildik. Şurada çocuklarımız okul çıkışı oynuyorlar. Ya hava alınacak bir yere ihtiyacımız var. Evimizde balkonumuz yok, bahçemiz yok. Çayımızı gelip alıyorduk. Şok geçirdik aylarca. Madem ki biz halkız, burası da halka ait bir yer ve başka da bir yer yok onun için bu uğurda gecemizi gündüzümüzü ortaya koyduk. Benim inancım büyüktü burasının bize kalacağına. O yüzden çok sevinçliyim.” ifadesini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri