Mağduriyetler giderilsin

MAZLUMDER 28 Şubat mağdurlarının mağduriyetinin giderlimesi için bir takım eylemlerde bulunacak. MAZLUMDER GYK Üyesi Av. Muhammed İkbal Kavalcı, "28 Şubat'ın yaraları halen kapatılmadı" dedi

MAZLUMDER Konya Şubesi'nde yapılan basın toplantısında 28 Şubat mağdurlarının beraat etmesi çağrısında bulunuldu. Üzerinden 21 yıl geçmiş olmasına rağmen 28 Şubat'ın yaralarının kapatılmamış olduğunu aktaran MAZLUMDER GYK Üyesi Av. Muhammed İkbal Kavalcı, "28 Şubat'ın yaraları halen kapatılmadı. 28 Şubat Darbesi, brifingli siyasi yargı kararlarıyla cezaevlerinde tutulan 600'e yakın Müslüman siyasi mahpusu ve bunların ailelerini mağdur etmeye devam ediyor" sözlerini kullandı.

28 ŞUBAT MAĞDURLARI HAPİSTE TUTULUYOR

Beraat etmesi gereken mağdurlara müebbet hapis cezası verildiğini belirten Kavalcı şöyle konuştu: "Beraat etmesi gerekirken aynı torba dosyaya dahil edildikleri için müebbet hapis cezası verilen; en ağır yorumla bile adli nitelikli süreli hapis cezası alması gerekirken siyasi nitelikli müebbet hapis cezası verilen; delil niteliği tartışmalı olup ABD'de deşifre edilmiş dijital kayıtlarla cezalandırılan; avukatsız, işkenceli ve her türlü aşağılık yöntemle onur kırmaya dönük sorgulamalarda imzalatılan sahte ifade tutanaklarına dayanılarak gençlikleri ellerinden alınan; toplumsal zemin oluşturmak adına ev ya da iş yerlerine yerleştirilen sahte delillere dayanarak aşağılık iftiralarla suçluymuş gibi medyanın önüne atılan 28 Şubat Mahpusları, darbenin mağdurları olarak halen cezaevlerinde tutuluyorlar."

28 ŞUBAT MAHSUPLARI SERBEST BIRAKILSIN

Mağdurların mağduriyetinin giderilmesinin gerektiğine vurgu yapan Kavalcı, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Kavalcı, "Af talebinde bulunmayan, vakur ve onurlu bir duruşla haklarını arayan, darbeciler yargılanırken darbe hukukun kararlarıyla içeride tutulan bu insanların ve bu insanların ailelerinin hak talebinin gereğini yerine getirmek açıktır ki başta yargı, hükümet ve TBMM olak üzere herkes üzerine düşen önemli bir görevdir" diye konuştu. Bu görevin ertelenemez olduğunu kaydeden Kavalcı, konuşmasını şu şekilde tamamladı: "MAZLUMDER olarak 28 Şubat yargı kararlarının iptal edilmesi talebiyle başta İstanbul Çağlayan Adliyesi önü olmak üzere diğer şubelerimizle birlikte eş zamanlı olarak gerçekleştirdiğimiz eylem ve açıklamalarla üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede soruna duyarlı bütün sivil toplum örgütlerinden, diğer kişi ve kurumlardan söz konusu çalışmalara katkı sağlamalarını bekliyoruz."

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri