Mafya liderinin helikopterli firar denemesi

Komşuda görülmemiş firar girişimi: “Mafya liderini helikopterle cezaevinden kaçırmaya çalıştılar..”

Yunanistan'ın Trikala Cezaevi'nden helikopterli kaçış planı son anda önlendi. Çatışmada pilot yaralanırken, ünlü mafya babası Vlastos da demir parmaklıklar ardında kaldı.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN
ÇATIŞMA ÇIKTI, HELİKOPTER İNİŞE ZORLANDI

Ünlü mafya babalarından Panayotis Vlastos'un, Yunanistan'ın Trikala Cezaevi'nden helikopterle firar girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Savaşı andıran çatışmada, helikopter inişe zorlanırken, 400 civarında mermi kullanıldı.


2 KİŞİYİ KAÇIRMAYA ÇALIŞTILAR

Yunanistan'da 2006 yılında Atina'dan helikopterle kaçırılan 2 ünlü tutuklunun ardından benzer bir girişim, bu defa Trikala Cezaevi'nde yaşandı. Pazar günü akşam üstü Trikala Cezaevi'ne gelen helikopter, Vlastos ile birlikte 2 kişiyi kaçırmaya çalıştı.

Saniye saniye o anlar..

NÖBET KULÜBESİNDEKİLERE ATEŞ ETTİLER

Film sahnelerini aratmayan firar girişimi için helikopterde Kalaşnikof ve el yapımı patlayıcı bulunduran, aralarında pilotun da bulunduğu 4 kişi, cezaevi üzerine gelerek güvenlik görevlileri ile çatışmaya girdi. Güvenlik görevlilerinin karşılık vermesi üzerine pilot yaralandı. Helikopterde bulunan biri Arnavut iki kişi, nöbet kulübelerindeki görevlilere ateş etti. Ancak helikopter, hasar alınca zorunlu olarak park alanına iniş yapmaya çalıştı.

2 DEFA MERDİVENDEN DÜŞTÜ

Bu arada kargaşadan yararlanarak kaçmaya çalışan Vlastos, 2 defa atılan merdivenden kayarak yere düştü ve yaralandı. Helikopter, yarım saat süre ile cezaevi üzerinde dolandı ve kancalı bir ip ile de dikenli telleri kaldırmaya çalıştı. Çatışma sonrası yere inen helikopterin içerisindeki 4 kişi yakalandı.

Daha önce 2011'de de Atina'daki cezaevinde tutukluları esir alarak firar etme girişiminde bulunan Panayotis Vlastos, cezaevine girmeden önce Yunanistan'ın ünlü armatörü Periklis Panagopulos'u kaçırmış, yakalandıktan sonra daha başka suçlardan da tutuklanarak önce Atina Koridallos cezaevine ardından da Trikala'ya nakledilmişti.


Yunanistan'da 1996 ve 2009 yıllarında aynı tarz kaçış girişimlerinde bulunan Vassilis Paleokostas..
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri