Madrid’deki Büyükelçiler İftarda Buluştu

Türk-İspanyol Dostluk Derneği (Casa Turca), Madrid’de görev yapan büyükelçilere iftar yemeği verdi.

Türk-İspanyol Dostluk Derneği (Casa Turca), Madrid’de görev yapan büyükelçilere iftar yemeği verdi.

Malezya, İtalya, Rusya, Slovenya, Özbekistan, Azerbaycan ve Endonezya’dan büyükelçi ve misyon şeflerinin katıldığı iftara, Madrid Carlos III Üniversitesi’nin Rektörü ve THY İspanya Genel Müdürü de iştirak etti.

Başkent Madrid’deki ‘Omar Restaurante’de düzenlenen iftar yemeği, ezanlı video görüntüsünün izlenmesiyle başladı.

İftar öncesi açılış konuşmasını yapan Casa Turca (Türk Evi) derneği Başkan Yardımcısı Temirhan T. Naziri, davetlilere dernek olarak İspanya-Türkiye dostluğu adına yapılan faaliyetlerden bahsetti.

Naziri, bu ayların İspanya’da tatil anlamına geldiğini dolayısıyla birçok ülke büyükelçisinin Madrid’de olmadığı için özür beyan ettiklerini kaydederek, buna rağmen iftar yemeğinde kendileriyle birlikte olan konuklarına teşekkürlerini iletti.

Ramazan ayının farklı din ve kültürdeki insanları iftar sofralarında buluşturduğunu vurgulayan Casa Turca yetkilisi, son olarak Galicia bölgesindeki tren kazasında hayatını kaybeden 79 kişinin yakınlarının acılarını paylaştıklarını ifade etti.

İftarın sponsorluğunu üstelenen işadamları derneği Glocal Red’in Başkanı Ayhan Erik de bu tür seçkin misafirleri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

ENDONEZYA BÜYÜKELÇİSİ: SUFİZMLE İLGİLENİYORUM, KONYA’YI ZİYARET EDECEĞİM

Dünyanın en büyük Müslüman ülkelerinden Endonezya’nın Madrid Büyükelçisi Adiyatwidi Adiwoso Asmady, davetlerinden dolayı Casa Turca’ya teşekkür etti ve İspanya’da olmasına rağmen iftarda kendi evinde gibi hissettiğini söyledi.

Kendi ülkesinde 11-12 saat oruç tutulduğunu ancak İspanya’da orucun 17 saate kadar çıktığına değinen Asmady, Endonezya’daki dostlarına ‘Madrid’de oruç tutarsan cennete daha yakın oluyorsun’ şeklinde şaka yaptığını aktardı.

Yaklaşık 10 sene önce gittiği Türkiye’yi çok sevdiğini kaydeden Büyükelçi Asmady, şimdilerde Sufizmle ilgilendiğini ve Konya’yı ve Türkiye’nin diğer şehirlerini ziyaret etmek istediğini belirtti.

Malezya Büyükelçisi Ilankovan Kolandavaleu da Türkiye ile çok iyi ikili ilişkilere sahip olduklarına değinerek iftarı organize eden Casa Turca’ya şükranlarını sundu.

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul aktarmalı Kuala Lumpur promosyonları sayesinde bir çok Malezyalı’nın İspanya’ya geldiğini not eden Büyükelçi Kolandavaleu, çocuklarının ısrarı üzerine kendisinin de gelecek ay Türkiye’ye 10 günlük turistik gezi yapacağını söyledi.

Türkiye’yi ve Türk kültürünü daha yakından tanımak için iftar yemeğine katıldığını ve çok memnun kaldığını ifade eden Carlos III Üniversitesi’nin Rektörü D. Daniel Peña, Türkiye’nin Avrupa ve Asya’da oynadığı rolün önemine dikkat çekti.

İftar davetinden dolayı teşekkür konuşması yapan THY İspanya Genel Müdürü Ali Doruk da şirket olarak son dönemde elde ettikleri başarılardan söz etti. Konuklara bir de sürpriz yapan Doruk, çekilişle Madrid-İstanbul VIP bileti hediye etti. VIP bileti, gelecek ay Türkiye’ye yapacağı gezi için bilet almak üzere olan Malezya Büyükelçisi Ilankovan Kolandavaleu’ya çıktı.

Slovenya Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Sašo Podlesnik ise iftarı yemeğinin kendisi açısından bir ilk ve ilgi çekici bir tecrübe olduğunu söyledi. Burada bulunmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu aktaran Podlesnik, en kısa zamanda Türkiye’yi ziyaret etmeyi ümit ettiğini kaydetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri