'Madendeki Suyu Tahliye Edemeyenler Asrın Felaketi İle Karşılaştırma Yapıyor'

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde Marmara depreminin yaşandığı bölgeye gidemediğini söylemesine tepki gösterdi. Aydın, "Siz daha...

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde Marmara depreminin yaşandığı bölgeye gidemediğini söylemesine tepki gösterdi. Aydın, "Siz daha maden ocağındaki suyu tahliye etmekten acizken, asrın felaketiyle karşılaştırma yapıyor, geriye dönük hizmet yapanlara haksızlık ediyorsunuz." dedi.

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, eski bakanlar Yaşar Okuyan ve Hasan Gemici ile birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Ermenek'teki maden kazasında hükümetin ihmal, başarısızlık ve beceriksizliğinin belgelendiğini dile getiren Aydın, hükümetin gündem değiştirme ve geçmiş hükümetleri karalama yoluna gittiğini ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dönemin Başbakan Yardımcısı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 17 Ağustos 1999 depreminde bölgeye gidebilmek için günlerce beklediğini söylediğini belirten Aydın, Marmara depreminin birinci gününden itibaren bütün bakanların bölgeye gittiğini, dönemin bakanları Okuyan ve Gemici'nin aylarca bölgede kaldığını ve çalışmaları koordine ettiğini söyledi.

"Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in madenin başında acizlik kokan açıklamalarını dinliyoruz. Marmara depreminde bakanlar yaptıklarını lütuf gibi değil, özveri ve sorumluluk anlayışıyla ve hoşgörüyle yaptılar." diyen Aydın, depremden sonra sözlerini tuttukları gibi 30 Kasım 1999'da prefabrik konutları yaptıklarını, Bahçeli'nin 18 ay sonra Bolu'da kalıcı konutların anahtarlarını teslim ettiğini kaydetti.

Aydın, "Sayın Bahçeli sizin gibi şov yapmadı, laf üretmedi, sizin gibi algı operasyonu yapmadı. Örnek devlet adamının yapması gerekeni yaptı. Siz daha maden ocağındaki suyu tahliye etmekten acizken, asrın felaketiyle karşılaştırma yapıyor, geriye dönük hizmet yapanlara haksızlık ediyorsunuz." diye konuştu.

Ermenek'te yaşanan doğal afet değil, göz göre göre gelen cinayet olduğuna dikkat çeken Aydın, TEMA'nın uyarı raporunun dikkate alınmadığını belirtti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in istifa etmesi gerektiğini savunan Aydın, "Bakanların istifa etmesi için iş kazasında aynı anda kaç kişinin ölmesi gerekir?" diye sordu.

Marmara depremi döneminin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan da depremden sonra ilgili bakanların bölgeden çıkmadığını, kendisinin çadırlar dağıtılana kadar arabada, daha sonra çadırda yattığını söyledi.

Dönemin Devlet Bakanı Hasan Gemici ise Marmara depreminden sonra yürütülen çalışmaları anlattı. Bazı yasal düzenlemeler yapıldığını ifade eden Gemici, Van depremiyle Marmara depreminin kıyaslanamayacağını vurguladı. Gemici, "Biz yaptık, bizden öncekiler yapamadı türünden polemikler yerine eksiklerden ders almalı." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri