Maden ocağındaki toprak kaymasına ilişkin 7 şüpheli gözaltına alındı

Erzincan'da maden ocağındaki toprak kaymasına ilişkin 7 şüpheli gözaltına alındı

İliç'teki maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor. Bu kapsamda altın madeni ocağını işleten şirkette yönetici ve idareci pozisyonunda çalıştığı öğrenilen 7 şüpheli gözaltına alındı.

Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla 800 metrelik bir alana yayıldı. İlk belirlemelere göre 9 işçi toprak altında kaldı.

Gözaltı sayısı 7'ye yükseldi

İliç'teki maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

Toprak altında kalan işçileri bulma çalışmaları sürerken saha sorumlusunun da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Erzincan'da madendeki toprak kaymasıyla ilgili yürütülen soruşturmada firma sorumlusu 3 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltı sayısı 7'ye yükseldi.

Erzincan'da maden sahasında toprak kayması: 7 gözaltı

Bakanlardan maden ocağı çalışanlarının ailelerine ziyaret

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde toprak kayması meydana gelen maden ocağında çalışanların ailelerini ziyaret etti.

Bakanlar Yerlikaya ve Bayraktar, olayın yaşandığı alandaki incelemelerinin ardından maden ocağında çalışan 67 işçinin yaşadığı Çöpler köyünü ziyaret ederek ailelere geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Daha sonra arama kurtarma çalışmaları süren işçilerden Ramazan Çimen, Şaban Yılmaz ve Fahrettin Keklik'in ilçe merkezindeki yakınlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Bakanlar, çalışmalar hakkında ailelere bilgi verdi.

"Tek konumuz 9 canımızın yerlerini bulmak"

Bakan Yerlikaya, ziyarette yaptığı konuşmada, ilgili bakanlıklarla arama kurtarma çalışmalarını devam ettirdiklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri