Maden kazalarında verilen sözler tutulmadı

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 373. hafta basın açıklamasını Kayalı park'ta gerçekleştirdi.
Platformun Sözcülüğünü Musa Kazım Yılmaz yaptı. Yılmaz'ın gündeminde Ermenek'te  meydana gelen maden faciası ve Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılması vardı. Hiçbir şeyin beklenildiği gibi olmadığını belirten Yılmaz, “Hiçbir vaat yerine getirilmedi. Yine bir maden faciası, yine elim acılar. Ermenek'te yine bir maden faciasıyla karşı karşıyayız. Ermenek'te meydana gelen bu maden faciasının akabinde yine etkili ve yetkili herkes Soma faciasındaki gibi Ermenek'e koşuşturdu. Yine vaatler, yine suçluların cezalandırılacağı, yine mağdur ailelerin ihtiyaçlarının karşılanacağı söyleniyor. Evet, bunların yapılması zaten gerekli olan şeyler” dedi.
 
Bunların yapılması zorunludur diyen Yılmaz, “Şimdi konuşulması gereken şeyler Soma'dan sonra yapılması gerekip de yapılmayanlar vaat ettikleri halde onları yapmayanlar değil mi? Ve her zamanki gibi  sadece gerekli tedbirleri almadığı için taşeron, taşerona imkanları sağlamayıp ona işi verdiği için işveren hatta bu sağlıksız şartlarda çalıştığı için işçiler mi suçlanacak. Hal böyle olacaksa ki olacak gibi görünüyor daha nice Ermenek'ler göreceğiz,eyvahlar olsun” ifadelerini kullandı.
 
Müslümanların tamamının Mescid-i Aksaya girmesininde yasak hale geldiğini söyleyen Yılmaz, “Siyonist İsrail, bu akıl almaz uygulamayı yapmayı Müslümanların içinde bulundukları konumdan dolayı cesaret edebilmiştir. Son zamanlardaki sosyal ve siyasi olaylar Kudüs'ü Mescid-i Aksa'yı her zamankinden daha fazla yalnızlaştırmış,sahipsiz ve kimsesiz bir hale dönüştürmüş. İslami hassasiyeti olan herkesi bu acı tablo ile karşılaşmamak için yeniden Mescid-i Aksa ve Kudüs bilinci üzerinde ittifaka ve esas düşmanlarımızla mücadele hususunda ittihada davet ediyoruz” dedi.
EMRE ÖZGÜL - merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri