Maden İşçisi: Ahtapotlar Geldiğinden Beri Bir Saat Çalıştı

Madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarına yardımcı olan bir maden işçisi, “Ahtapot denilen alet çalışmıyor. Geldiğinden beri bir saat çekti. Öbür motorlar çekiyor, onlar da yavaş. Ahtapotlardan bir tanesi çalıştı. O da...

Madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarına yardımcı olan bir maden işçisi, “Ahtapot denilen alet çalışmıyor. Geldiğinden beri bir saat çekti. Öbür motorlar çekiyor, onlar da yavaş. Ahtapotlardan bir tanesi çalıştı. O da düzenli olarak çalışmadı. Yeraltına iki ahtapot indirildi. Şu an çalışmıyor.” dedi.

Ermenek ilçesinin Pamuklu Köyü yakınlarında meydana gelen su baskını sonrasında madende mahsur kalan işçileri kurtarmak için bölgeyen gelen madencilerden Ömer Yılmaz, Ahmet Güllüoğlu ve Ali Dimlioğlu Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Ahmet Güllüoğlu çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Maden ocağında su tahliyesi esnasında ahtapotların arıza yaptığını söyleyen işçilerden Ahmet Güllüoğlu, “Arıza yaptı. Tahliye esnasında diğer motorlara göre baya bir fark var. Dünden beri 10 metre filan inmiştir. Fazla bir eksilme yok. Şu an boru eklendi çalışıyor.” diye açıkladı.

Ali Dimlioğlu da “Her şey oksijenle çalışır. Oksijen olmadığı için, havayı almadığı için zor çalışır. Yeni makine kurdular bastıracaklar.” diye konuştu.

Ömer Yılmaz ise şunları söyledi: "Ahtapot denilen alet çalışmıyor. Geldiğinden beri bir saat çekti. Öbür motorlar çekiyor, onlar da yavaş. Ahtapotlardan bir tanesi çalıştı. O da düzenli olarak çalışmadı. Yeraltına iki ahtapot indirildi. Şu an çalışmıyor." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri