‘made İn Baden Württemberg’ Kalite Damgası Dünya Yollarında

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Maliye ve Ekonomi Bakanı Nils Schmid, dünya otomobil devi Mercedes Benz’in Stuttgart-Untertürkheim’de bulunan üretim tesislerini ziyaret etti.

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Maliye ve Ekonomi Bakanı Nils Schmid, dünya otomobil devi Mercedes Benz’in Stuttgart-Untertürkheim’de bulunan üretim tesislerini ziyaret etti. Motor yapımı, montaj bölümünü ile yeni dokuz vitesli otomatik şanzıman yapım bölümünü gezerek üretimi yerinde gören Schmid’e Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Renschler, Powertrain Üretim Başkanı Peter Schabert, Mercedes-Benz Untertürkheim İşyeri Temsilciliği Başkanı ve Daimler Denetleme Kurulu Üyesi Wolfgang Nieke eşlik etti.

Eyaletin üretim atılımlarını öven Bakan Schmid, "Mercedes-Benz çalışanları ürettikleri ürünler ve ortaya koydukları yenilikler ile eyaleti dünyaya tanıtıyorlar. Yeni otomatik şanzıman ile yine ‘Made in Baden-Württemberg’ kalite damgasının dünya yollarında olması elbette sevindirici." dedi. Fabrikadaki çalışanların motivasyonundan etkilendiğini belirten Bakan Schmid, dünyadaki en değerli tesislerinin Baden-Württemberg’de olduğunu, Mercedes Benz fabrikasının eyalet ekonomisine katkısının çok büyük olduğunu yineledi.

Yeni teknoloji ve üretim teknikleri karşısında hayranlığını gizleyemeyen Schmid’e Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Renschler grubun otomotiv ve teknoloji alanında Stuttgart-Untertürkheim’de gerçekleştirdiği yatırımları hakkında bilgi verdi. Renschler, dokuz vitesli otomatik şanzıman yapımı için 100 milyon Euro yatırım yaptıklarını ve bu ürünün Stuttgart’ta geliştirildiğinin altını çizdi.

Otomatik ve arkadan çekişli araçlara talebin artmasına dikkat çeken Renschler, Stuttgart-Untertürkheim’de 2013’den buyana 7 milyon dokuz vitesli otomatik şanzıman üretildiğini belirtti. Çevre dostu motorların geleceği olan bir sektör olduğunu ve üretilen dokuz vitesli otomatik şanzımanın da çevre dostu olduğunu söyleyen Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi Renschler, Bakan Schmid’i yeni ürünün detayları hakkında bilgilendirdi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri