Madde bağımlılığıyla mücadelemiz sürecek

Bu yıl "Bağımlılıklardan uzak durmak ve sağlıklı yaşam için sen de söz ver" konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Yeşilay Haftası'nda Türkiye çapında etkinlikler düzenlenecek

Yeşilay'ın 97. kuruluş yıldönümünün de kutlanacağı hafta dolayısı ile Konya'da kamuoyunun bağımlılıklara karşı farkındalığını artırmak amacı ile çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Yeşilay Konya Şube Başkanlığı bu yıl ki Yeşilay Haftası'nda düzenlenecek olan etkinlikleri tanıtmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Bir otelde düzenlenen programda Yeşilay Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Hakan Hakkı Taşkapu basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulundu. Programa ayrıca Yeşilay eski başkanları, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve KTO  Karatay Üniversitesi Genç Yeşilay Toplulukları ve çok sayıda Yeşilay üyesi katıldı.

FARKINDALIK YARATMAYA DEVAM

Yeşilay Konya Şubesi'nin basın toplantısı ile başlayacak olan haftada saha aktivitelerinden seminerlere kadar herkesin katılabileceği etkinlikler düzenlenecek. Yeşilay'ın bu güne kadar toplumla ve gençlikle kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıktan ve bağımlılıktan korumayı ve kurtarmayı hedefleyen birçok faaliyete imza attığını belirten  Yeşilay Konya Şube Başkanı Hakan Hakkı Taşkapu, "Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutladığımız Yeşilay Haftasını da vesile kılarak halkımızın bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini artırmak için Konya'da çeşitli faaliyetler gerçekleştireceğiz. Yeşilay 97 yıldır bağımlılıklarla mücadele ediyor, toplumu ayırt etmeden önleyici ve koruyucu hizmetlerini her yerde ve herkese ulaştırmaya çalışıyor. Bizler de ilimizde okullar başta olmak üzere, halk eğitim merkizlerinde, gençlik ve kültür merkezlerdinde yerel yönetimlerin desteğiyle önleme, bilgilendirme çalışmalarını yapıyor, etkinliklerimizlede farkında olmaya çalışıyoruz. Bu yıl da 'Bağımlılıklardan uzak durmak için ve sağlıklı yaşam için sen de söz ver' diyerek toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

BAĞIMLILIK DÜNYA PROBLEMİ

Gönüllülük ve dayanışmaya dikkat çekmek amacıyla bu yıl Yeşilay Haftası'nda çeşitli etkinlikler yapacağını söyleyen Taşkapu açıklamasına şu şekilde devam etti: "Bağımlılıklar sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın geleceğini tehdit ediyor. Sorumluluğumuz büyük, omuzlarımızdaki yük ağır. Geleceğimizi bağımlılıklardan korumak için her yerde zararlı alışkanlıklarla mücadelemize devam edeceğiz." Yeşilay Konya Şube Başkanı Hakan Hakkı Taşkapu Yeşilay Haftası boyunca düzenlenecek etkinlikler hakkında şu bilgilere yer verdi: "Şehrimizdeki yöneticilerimize protokol ziyaretleri, Genç Yeşilay Topluluğu olan üniversitelerimizin rektörlerine pazuband takma töreni, çeşitli okullarda seminer verilmesi, Camlıköşk'de panel düzenlenmesi, alışveriş merkezlerinde stand açıp halkımızın bilinçlendirilmesi ve kadınlar komisyonumuzun Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'nun destekleri ve katılımı ile kadınlara özel seminer düzenlenmesi kısmetse planlamaktadır."

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri