“madalya Hedefimize Bir Adım Daha Yaklaştık”

Sırbistan'ı yenerek FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası Yarı Finali'ne yükseldiği maç sonrası Işıl Alben ve Şaziye İvegin Üner düşüncelerini paylaşırken, finale bir adım daha yaklaştıklarını söylediler.A Milli Kadın Basketbol...

Sırbistan'ı yenerek FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası Yarı Finali'ne yükseldiği maç sonrası Işıl Alben ve Şaziye İvegin Üner düşüncelerini paylaşırken, finale bir adım daha yaklaştıklarını söylediler.

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası Çeyrek Finali’nde Sırbistan’ı 62-61’lik skorla mağlup ederek yarı finale yükselirken, mücadelenin ardından Işıl Alben karşılaşmayı değerlendirdi.

Mücadeleyi 8 sayı-4 ribaund-3 asistle tamamlayan Işıl Alben, çok kuvvetli bir takıma karşı önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Özellikle maçın ikinci yarısında iyi bir oyun ortaya koyduk. Çok şükür kazandık. Yarı finale yükseldik ve şimdi madalya için mücadele edeceğiz. Bu hedefimize çok yaklaştık. İnşallah daha iyi oyun oynarız." dedi.

Yarı finaldeki rakipleri İspanya’yı da değerlendiren yıldız oyun kurucu, "İspanya’nın gücünü hepimiz biliyoruz. Ama biz yine maçı kazanmak için çıkacağız. Amacımız yarı finalde elimizden gelen en iyi mücadeleyi göstermek ve çok istediğimiz finale çıkmak." diye konuştu.

12 sayı-4 ribaund ile mücadeleyi noktalayan Şaziye İvegin Üner ise karşılaşmayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu kadar zor olacağını beklemiyorduk. Geçen sene de Sırbistan ile böyle bir maç oynamıştık. İki takım da kazanmayı çok istedi. Çok iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Şimdi amacımız finale yükselmek." dedi.

Sırbistan galibiyetini tüm engelli vatandaşlarımıza hediye eden tecrübeli oyuncu ayrıca, "Tüm taraftarlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Engelli olup maça gelen kişilere ayrıca teşekkür ediyorum. Herkese destekleri için minnettarız." diyerek sözlerini noktaladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri