Maçtaki Kavga Diplomatik Gerginliğe Dönüştü

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Sırbistan ile Arnavutluk arasındaki olaylı karşılaşmanın ardından yapılan açıklamalar, iki ülke arasındaki gerginliği artırdı.Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç ve Sırbistan Cumhurbaşkanı...

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Sırbistan ile Arnavutluk arasındaki olaylı karşılaşmanın ardından yapılan açıklamalar, iki ülke arasındaki gerginliği artırdı.

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, insansız hava aracı ile sahaya Büyük Arnavutluk ambleminin indirilmesini provokasyon olarak nitelendirdi. Başbakan Vuçiç, "Yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ziyaretinde askeri geçitte gerçek helikopter göreceksiniz.” dedi.

Olayla ilgili Amerika'nın Sesi radyosuna konuşan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ise yüzlerce Sırp bayrağı arasında tek bir Arnavutluk bayrağının provokasyon olamayacağını savundu.

Maç boyunca 'Arnavutları Öldürün' diye bağıran Sırp taraftarların ırkçılık yaptıklarına dikkat çeken Edi Rama, bu sloganları bir spor karşılaşması için felaket olduğunu dile getirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri