Maçlarda aşı zorunluluğu kalktı mı?

Türkiye'de aşısız kişiler için PCR testi uygulamasına son verildi. Bu kararın ardından Türkiye liglerinde oynanan spor müsabakalarına girişte aşı veya PCR test zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmayacağı merak ediliyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen yazıda "Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden, uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirler arası seyahatlerden önce, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapan personele (öğretmen, servis şoförü, temizlik personeli vb.), tüm kamu ve özel iş yerlerinde çalışanlara, kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacak kişilere, PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığının değerlendirildiği bildirilmiştir" denildi.

Karar sonrası aşı olmadığı için çoğunluğu Süper Lig maçlarına gidemeyen binlerce vatandaş "PCR zorunluluğu kalktı, artık maçlara aşısız gidebilecek miyiz?" diye sormaya başladı.

FUTBOL MÜSABAKALARINDA DA SERBESTİK BEKLENİYOR

Bakanlık tarafından yayınlanan genelgede konser, sinema ve tiyatro gibi toplu etkinliklerde PCR testinin aranmadığı belirtiliyor. Bu ifadeye göre maçlarda da aşı zorlamasının kaldırılacağı tahmin ediliyor.

Henüz konu ile ilgili resmi makamlardan net bir açıklama ise yapılmadı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri