Maaşlar yükselmeli!

Eğitim-Bir-Sen ‘Eğitime Bakış 2019: İzleme ve Değerlendirme Raporu’nu kamuoyuyla paylaştı.

Her yıl düzenli olarak Türkiye’nin eğitim karnesini hazırlayan Eğitim-Bir-Sen, açıkladığı son raporla eğitim sistemini tüm yönleriyle ele aldı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim yatırımlarının nüfusa değil, nüfuza göre yapılması gerektiğini belirterek, “Eğitim sisteminin kalitesini artırmanın önündeki engelleri kaldırmak, nitelikli bir eğitim sistemi tesis etmek için kaynakların artırılması bir zorunluluktur” dedi.

Her yıl düzenli olarak Türkiye’nin eğitim karnesini hazırlayan Eğitim-Bir-Sen, açıkladığı son raporla eğitim sistemini tüm yönleriyle ele aldı. Düzenlenen programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim yatırımlarının nüfusa göre değil, nüfuza göre yapılması gerektiğinin altını çizerek, “Maalesef son yıllarda eğitime ayrılan kaynaklarda bir azalma eğilimine girildiği görülmektedir. Eğitim sisteminin kalitesini artırmanın önündeki engelleri kaldırmak, daha nitelikli bir eğitim sistemi tesis etmek için kaynakların artırılması bir zorunluluktur” dedi.

OECD’YE GÖRE ÖĞRETMEN MAAŞLARI ÇOK DÜŞÜK!

Yalçın, son yıllarda liseden mezun olma oranlarının hızlı bir şekilde arttığına vurgu yaparak, söz konusu sonuçlara rağmen liseyi bitiren gençlerin temel bilgi ve becerileri elde etmeden sistemden mezun olduğunu söyledi. Konuşmasının son kısmında çözüm önerilerini anlatan Yalçın, “Mesleki ve teknik eğitim mezunlarının istihdamını artırmak ve işsizlik oranlarını azaltmak için mesleki ve teknik eğitimin niteliğini ve mezunlarının istihdam edilebilirliğini artırmaya dönük çözümler üretilmelidir. OECD ülkeleri ile kıyaslandığında Türkiye’deki öğretmen maaşlarının oldukça düşük olduğu görülmektedir. Bundan dolayı öğretmen maaşlarının artırılması ve özellikle tecrübeye ve kıdeme bağlı olarak maaşların da arttığı bir model geliştirilmelidir” şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri