Maarif Müfettişleri, Ücret Farkının Giderilmesi İçin Başbakana Mektup Gönderdi

Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası (TEMSEN) üyeleri, maarif müfettişleri arasındaki özlük ve parasal hak farklılıklarının giderilmesi için Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya mektup gönderdi....

Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası (TEMSEN) üyeleri, maarif müfettişleri arasındaki özlük ve parasal hak farklılıklarının giderilmesi için Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya mektup gönderdi.

Cemalpaşa PTT şubesi önünde TEMSEN Adana İl Şubesi adına bir açıklama yapan Maarif Müfettişi Özcan Özer, 20 Mart 2014’te yayımlanan 6528 sayılı kanunla Milli Eğitim Bakanlığı’nda istihdam edilen Bakanlık Denetçileri ile Eğitim Denetmenleri’nin Maarif Müfettişi unvanı altında birleştirilerek görev tanımlarındaki ayrımların kaldırıldığını, ancak özlük haklarının eşitlenmediğini söyledi. Mevcut yasal düzenleme ve fiili duruma göre görev unvanı, hizmet sınıfı, görev alanı, yetki ve sorumlulukları, ek göstergeleri aynı olan Maarif Müfettişlerinin özlük haklarında halen ciddi farklılıklar olduğunu vurgulayan Özer, “Maarif müfettişleri arasında bin 500 TL’den fazla maaş farkı bulunmaktadır. Maarif müfettişlerinin farklı özlük ve parasal haklarla denetim hizmeti sunuyor olmaları eşit işe eşit ücret ile hakkaniyet ilkesine uygun olmadığı gibi en genel anlamda hukuka da uygun değildir. Bu durum maarif müfettişleri arasında huzursuzluk yaratmakta, çalışma barışını ve verimliliği olumsuz etkilemektedir. Bu haliyle maarif müfettişleri arasında ortaya çıkan özlük ve parasal hak farklılıklarının giderilmesini saygıyla arz ederim.” dedi.

Müfettişler açıklamanın ardından PTT şubesine girerek Başbakan Davutoğlu ve Bakan Avcı’ya ücret bordroları ile mektuplarını postaladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri