Maarif Müfettişleri, Ücret Farkı Sorunu İçin Davutoğlu’na Mektup Gönderdi

Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası (TEMSEN) Genel Başkanı Nermin Taşçıoğlu ve sendika üyeleri, maarif müfettişleri arasındaki özlük ve parasal hak farklılıklarının giderilmesi için Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Milli...

Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası (TEMSEN) Genel Başkanı Nermin Taşçıoğlu ve sendika üyeleri, maarif müfettişleri arasındaki özlük ve parasal hak farklılıklarının giderilmesi için Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya mektup gönderdi. Aynı kanunla, aynı unvanla, aynı işi yapan, aynı hizmet sınıfında bulunup ek göstergeleri aynı olan meslek mensupları arasında bin 500 lira maaş farkı bulunduğunu belirten Taşçıoğlu, "Her şeyi aynı olan bir meslek grubu içinde eşitliği, adaleti tesis edin." dedi.

Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası (TEMSEN), maarif müfettişlerinin sesini duyurmak amacıyla mektup gönderme eylemi yaptı. TEMSEN Genel Başkanı Nermin Taşçıoğlu, sendika il temsilcileri ile birlikte Yenişehir Postanesi’ne gelerek Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya mektup gönderdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda yaşanan, dünyanın hiçbir ülkesinde ve hatta ülkemizin hiçbir bakanlığında bir örneği ve benzeri olmayan, çelişkili, adaletsiz, hukuk normlarına uymayan bir sorunu dile getirmek için toplandıklarını belirten Taşçıoğlu, "Şimdi soruyorum. Aynı kanun kapsamında, aynı unvan altında, aynı işi yapan, aynı hizmet sınıfında bulunup ek göstergeleri aynı olan meslek mensupları arasında bin beş yüz liradan daha fazla maaş farkı olan bir kurum, bir bakanlık varmı dır? Böyle bir bakanlık varsa burada haktan, hukuktan, adaletten bahsedilebilir mi? Bu bakanlıkta eşit işe eşit ücret ilkesi uygulanıyor denilebilir mi? Çalışanlar açısından, verimlilikten, çalışma barışından söz edilebilir mi? Tabii ki bu soruların hiçbirisinin cevabının evet olması mümkün değildir." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda aynı kanun kapsamında, aynı unvan altında, aynı işi yapan, aynı hizmet sınıfında bulunup ek göstergeleri aynı olan maarif müfettişlerinin farklı özlük ve parasal haklarla denetim hizmeti sunduğunu kaydeden Taşçıoğlu, "Maarif müfettişleri arasındaki maaş farkı bin beş yüz liradan daha fazladır. Bu nedenle Başbakan'a ve Milli Eğitim Bakanına, Eğitim Müfettişleri Sendikası olarak diyoruz ki; her şeyi aynı olan bir meslek grubu içinde eşitliği, adaleti tesis edin. Maarif müfettişleri arasında var olan özlük haklarındaki farklılıkları ortadan kaldırın, adaleti ve çalışma barışını hayata geçirin. Bu haksızlık ve adaletsizlik ortadan kalkıncaya kadar, Genel Merkez olarak Ankara’da, il temsilciliklerimiz aracılığıyla 81 ilde bu mektup gönderme eylemine periyodik olarak devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Taşçıoğlu, maarif müfettişlerinin farklı bir kazanım elde etmek peşinde olmadığını, istediklerinin sadece adalet ve sadece eşitlik olduğunu ifade etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri