Konunun daha iyi anlaşılabilmesi ve sınırlarının net olarak ortaya konulabilmesi için öncelikle kullandığımız lümpen kelimesini sözlük anlamımdan farklı olarak hangi anlamda kullandığımızı izahla başlayalım.
Çünkü bu yazıda kullanılan lümpen ve lümpenleşmek ifadeleri sözlüklerin pek çoğunda kullanıldığı ve ifade edildiği üzere yoksul, işsiz güçsüz serseriler, dilenciler ve seviyesi sefil ayaktakımı için kullanılmayacaktır.
Bu yazıda kullanılan lümpen ifadesi, içinde yaşadığı toplumun kültürüne yabancı olmayı seçen kişiler için kullanılacaktır.
Bu yazıda kullanılan lümpen ifadesi, sonradan görmelerden biri olmasına rağmen kendini varsıl göstermeye çalışanlar için kullanılacaktır.
Bu yazıda kullanılan lümpen ifadesi, sözde bilgili tutum ve davranışlar nedeniyle toplumda kabul görmek yerine itici olmasından dolayı katılmak istediği toplumsal gurup veya sınıfın insanlarından bir türlü gerekli kabulü göremeyenler için kullanılacaktır.
Bu yazıda kullanılan lümpen ifadesi, kendini olduğundan farklı ve üstün göstermeye çalışsa da kurtulmak istediği kenar mahalle geçmişinden dolayı sürekli bir aşağılık duygusu yaşayanlar için kullanılacaktır.
Bu yazıda kullanılan lümpen ifadesi, yetiştirilme tarzları ve sosyal çevrelerinin olumsuz etkileri ile ortaya çıkan karakterlerini gizleyenleri tanımlamak için kullanılmaktadır.
Bu yazıda kullanılan lümpen ifadesi, sahip olamadığı üstünlüğü, maddiyatı sahipmiş gibi göstermek için yerine göre ölçüsüz savurganlık yapanlar için kullanılmaktadır.
Bu yazıda kullanılan lümpen ifadesi, anadan atadan bilgili ve görgülü olmadığı halde toplumda kendini entelektüel biriymiş gibi davranışlar sergileyebilen kişileri tanımlamak için kullanılmaktadır.
Bu yazıda kullanılan lümpen ifadesi, maddi anlamda geçmişlerinden kendilerine bir şeyler kalmış olsa bile var olanları mirasyedi mantığıyla tüketen birileri için kullanılmaktadır.
Bu yazıda kullanılan lümpen ifadesi içinde yaşadıkları toplumda kabul görmüş yerleşik bir tavrı veyahut duruşu olmadığı halde yan yana geldiği kişiler tarafından görgüsüzlüğü nedeniyle tüketim alışkanlıklarına esir edilen kişiler için kullanılmaktadır.
Bu yazıda kullanılan lümpen ifadesi, eğreti davranışlarıyla toplumda edindiği sıkıntılı pozisyondan kurtulmayı yüksek maddiyat birikimi ile sağlayacağını zanneden kişiler için kullanılmaktadır.
Bu yazıda kullanılan lümpen ifadesi, maddi birikim ile entelektüel birikimi birbirine karıştıran kişileri tanımlamak için kullanılmaktadır.
Bu yazıda kullanılan lümpen ifadesi, kültürsüzlüğün sonucu olarak toplumu oluşturan kişiler karşısında birikimli bir fert olmak yerine kibirli olmayı tercih edenler için kullanılmıştır.
Bu yazıda kullanılan lümpen ifadesi, toplumun alt kesiminde yer alan bir sınıfın mensuplarından olduğu halde kendini eski beğenmediği hatta terk etmek istediği statükodan ayırabilmek adına yüksek özellikleri kendisininmiş veya kendi çabası ile elde edivermiş gibi gösteren kişiler için kullanılmıştır.
Bu yazıda kullanılan lümpen ifadesi, anlamadığı halde sporun futbol kısmı dahil olmak üzere her pozisyon hakkında bilgisi olduğunu ihsas ettirmek isteyen ama aslında futbol ile bağlantısı sadece iddia veya toto kuponu kadar olan futbol magandaları hakkında kullanılmaktadır.
Bu yazıda kullanılan lümpen ifadesi, siyasilerle ilişkisi millet ve memleket menfaatine iş yapmak yerine haksız kazanç sağlamak isteyen sahtekarlar ve rüşvetçiler arasında aracı ve ihale takipçileri olanlar için kullanılmıştır.
Bu yazıda kullanılan lümpen ifadesi, millet malına göz diken hırsızlar, yankesiciler, dolandırıcılar için iş yapmak adına hazır kıta asker olanlar için kullanılmıştır.
Bu yazıda kullanılan lümpen ifadesi, basın yayın sektöründeki yaşamları bir kucaktan diğer kucağa geçmekten ibaret olan fikir fahişesi olan gazeteci kılıklı şeref haysiyet cellatları için kullanılmıştır.
Bu yazıda kullanılan lümpen ifadesi tıpkı bu sözcüğün ilk defa ortaya çıktığı Almanya’da Katil Hitlerin işkenceci ve katliamcı SS kıtalarındaki eşkıyalar gibi millet aleyhine kamplar oluşturanlar için kullanılmıştır.
Bu yazıda kullanılan lümpen ifadesi, tıpkı Türkiye’de olduğu gibi yarı kapitalist yarı burjuva sınıfından olduğunu unutup çalıştırdığı elemanlarına ekonomik olarak zulüm edenler için kullanılmaktadır.
Maalesef bu lümpen tiplerden ülkemizde bol bol bulunmakta ve bir zamanların siyaset için kullanılan ifadeyle habis bir ur gibi çoğalmaktadır.
Daha açıkçası son 20 yıldır bu ülkede dini, milli ve insanlık değeri adına yozlaştırıldığını gördüğümüz temel değerlerimizdeki kayıplarımızın sebebi bu lümpen hayat tarzına karşı duramayışımızdır.
Bilerek veya bilmeyerek lümpenleşmiş bu kesim ne zaman ortadan kalkar derseniz, bu toplum ne zaman yalan makinası olması için kurulmuş yazılı ve görsel basın yayın organlarının esaretinden gerçekten kurtulmak isteyerek gerçekleri okumaya, öğrenmeye, araştırmaya ve düşünmeye başlayıp elde ettiği sonuçları hayata geçirmeye karar verirse işte o zaman lümpenlikten belki kurtulabilir deriz.