Lüks Aracın Çalınma Anı Kamerada

Bahçelievler’de 160 bin lira değerindeki lüks aracın çalınma anı güvenlik kameralarına yansıdı. İşyeri güvenlik görevlisinin yokluğunu fırsat bilen hırsızlar, kabinde çaldıkları anahtarla aracı çalıştırarak kayıplara karıştı....

Bahçelievler’de 160 bin lira değerindeki lüks aracın çalınma anı güvenlik kameralarına yansıdı. İşyeri güvenlik görevlisinin yokluğunu fırsat bilen hırsızlar, kabinde çaldıkları anahtarla aracı çalıştırarak kayıplara karıştı. Hırsızların rahat tavırları ise bu kadar da olmaz dedirtti.

Olay; dün öğle saatlerinde Yenibosna Çobançeşme’de bulunan iş yerinin önünde meydana geldi. Görevlinin yukarı çıkmasını fırsat bilen hırsızlar, aracın kabinde bulunan anahtarlarını aldı. Çevreyi kontrol ettikten sonra aracın yanına giden hırsızlar, aracı çalıştırarak hızla olay yerinden uzaklaştı. Hırsızların rahat tavırları ise dikkat çekti. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına da yansıdı.

Olay hakkında bilgi veren Müşteri Direktörü Aysun Farımaz, “Dün 14.30 civarında şirkete dönerek aracı park ettik. Aradan 10 dakika geçtikten sonra arabanın çalındığı bilgisi geldi. Güvenlik arkadaş elindeki koliyi yukarıya çıkarana kadar araç çalınmış. Biz gelmeden kısa bir süre öncede siyah bir araç çevreden defalarca geçerek bir araştırma yapmış. Kapalı güvenlik kabinin camından içeriye girerek çalınan aracında anahtarının arasında olduğu 4 anahtarı götürüyorlar. Daha sonra başka araç ile çaldıkları aracın yanına yaklaşıyorlar. 2 kişiler, aracın içinden bir tanesi çıkıyor. Aracı çalıştırırken biraz problem yaşıyor. Sonrasında aracı çalıştırıp kaçıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Aracın içerisinde çok sayıda önemli evrak bulunduğunu kaydeden Farımaz, şöyle devam etti: “Aracın fiyatı 160 bin lira civarında. Dünden beri hiçbir şekilde haber alamıyoruz. Yaklaşık 2 aylık araçtı. Daha doğru düzgün kullanamadık bile. Bahçelievler Karakolu’na suç duyurusunda bulunduk. Dün Yenibosna çevresinde görenler olmuş. Araç bu çevrede galiba ama bulunamıyor. Gündüz saatinde herkesin gözü önünde bu aracı çalabiliyorlarsa başkalarının da kanına girebilirler. Başka insanların canına ve malına neden olmasınlar.”

Güvenlik kabinini açtığında anahtarların yerinde olmadığını fark ettiğini söyleyen güvenlik görevlisi Yaşar Atak ise, “Aracın yerinde olmadığını görünce çalındığını fark ettim. Yukarı çıkıp inmem 5 dakika sürmedi. Geldiğimde araç yoktu.” diye konuştu.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde; hırsızlar bir araçla geliyor. Çevreyi kontrol ettikten sonra kabinin içine sarkarak anahtarı alıyor. Ardından geldikleri araçla çalmak istedikleri aracın yanına yaklaşıyor. Hırsızlardan birisi aracın içinde bir müddet uğraştıktan sonra çalıştırarak uzaklaşıyor.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri