Lukoil, Özbekistan’daki Yatırımlarını Artırıyor

Özbekistan’da doğalgaz arama ve üretim çalışmalarında bulunan Rusya’nın petrol şirketi Lukoil, bu ülkedeki yatırımını artırıyor.

Özbekistan’da doğalgaz arama ve üretim çalışmalarında bulunan Rusya’nın petrol şirketi Lukoil, bu ülkedeki yatırımını artırıyor. Lukoil’ın bu yılın ilk dokuz ayında Özbekistan’da 444 milyon dolarlık yatırım yaptığı bildirildi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, LUKOIL’ın Özbekistan’da bu yılın Ocak-Eylül döneminde doğalgaz arama ve üretim çalışmalarında yaptığı yatırımın bir önceki yıla göre yüzde 32.5 artarak 444 milyon dolara ulaştığı belirtildi. Rus şirketinin 2013 sonu itibariyle hedeflediği toplam yatırım miktarının ise 679 milyon dolar dolayında olduğu açıklandı. LUKOIL’ın 2012’deki toplam yatırım miktarı ise 477 milyon dolar olarak kaydedildi.

Özbekistan’da 2015’e kadar toplamda 5 milyar dolarlık bir hatırım yapmayı hedefleyen LUKOIL’ın, 2012’de yaptığı doğal gaz üretimi ise 4 milyar 257 milyon metreküp olarak gerçekleşti.

Bu yılın sonuna kadar 4 milyar 400 milyon metreküp doğal gaz üretimi yapmayı planlayan LUKOIL, bu rakamı 2014’te 5 milyar 200 milyon ve 2015’te de 8 milyar 200 milyon metreküpe çıkarmayı hedefliyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri