Lukaşenko'dan Berdimuhamedov'u "Birlikte İha Üretelim" Teklifi

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a birlikte İnsansız Hava Aracı (İHA) üretmeyi teklif etti. Minsk'te bulunan Berdimuhamedov, Lukaşenko ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Belarus...

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a birlikte İnsansız Hava Aracı (İHA) üretmeyi teklif etti. Minsk'te bulunan Berdimuhamedov, Lukaşenko ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Belarus Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan habere göre, Lukaşenko ile Berdimuhamedov arasında gerçekleşen görümede iki ülke arasındaki ilişikiler ele alındı.

Lukaşenko'nun "Belarus Milli Bilimler Akademisi, Türkmenistan'a çok fonksiyonlu İHA üretimi konusunda görüşmelerde bulunuyor. İki ülke arasındaki dostane ilişkileri göz önünde bulundurarak, biz sadece İHA üreterek satmak istemiyoruz, gelecekte Türkmenistan ile ortak İHA üretmek istiyoruz." dedi.

Belarus Cumhurbaşkanı ayrıca, Türkmenistan'a kendi ülkesinde üretilen biçerdöver, yolcu otobüsü ve yük vagonlarını satın almalarını teklif etti. Lukaşenko, hafif sanayi sektörü için bir pilot proje önerdi. Türkmenistan kolluk kuvvetleri için üniforma üreten bir ortak işletme açılmasını teklif etti.

Gurbanguli Berdimuhamedov, 3 günlük Belarus ziyaretini bugün tamamlayacak. Görüşme sonrasında iki ülke arasında çeşitli sektörlerde işbirliğini öngören 14 anlaşmaya imza atıldı. Berdimuhamedov ile Lukaşenko, Türkmenistan'ın Minsk Büyükelçiliği'nin yeni yerleşkesinin temelini attı. Türkmen lider, bugün Minsk'te yapılacak Bağımsız Devletlet Topluluğu'na üye ülke Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri