Lucerna Koleji, Yeni Eğitim Yılına Yeni Binasıyla Girdi

Belçika’da eğitim hayatında 11’nci yılını geride bırakan Lucerna Kolejleri, 2014-2015 eğitim yılına yepyeni bir bina ile girdi. Houthalen-Helchteren bölgesinde sıfırdan inşa edilen bina, bugün kapılarını öğrencilerine açtı. Belçika’nın...

Belçika’da eğitim hayatında 11’nci yılını geride bırakan Lucerna Kolejleri, 2014-2015 eğitim yılına yepyeni bir bina ile girdi. Houthalen-Helchteren bölgesinde sıfırdan inşa edilen bina, bugün kapılarını öğrencilerine açtı.

Belçika’nın farklı bölgelerinde eğitim-öğretime devam eden Lucerna Kolejleri, Houthalen-Helchteren bölgesindeki yeni okul binasına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Yaklaşık 1 yıl önce inşaatına başlanan ve 2014-2015 eğitim sezonuna yetiştirilen yeni okul binası, bugün öğrencilerine kavuştu. Son teknolojik imkânlarla donatılan Lucerna Houthalen Şubesi, bu yıl yaklaşık 330 öğrenciye eğitim verecek.

KÜTÜPHANE VE KAFETERYA VATANDAŞLARA DA AÇIK OLACAK

Bundan tam 11 yıl önce ‘Başarı tesadüf değildir’ sloganıyla yola çıkan eğitim gönüllüleri, bugün Belçika’da sıfırdan inşaatı yapılan bir okulun eğitime başlamasının mutluluğunu yaşıyor. Spor salonuyla, sinema salonuyla, teknolojik donanımıyla Belçika’da parmakla gösterilecek bir okul olma özelliğini taşıyan Lucerna Houthalen, aynı zamanda bir sosyal proje görevini de görecek. Açılacak kafeterya ve kütüphane çevredeki vatandaşlara da açık olacak. Genk Şubesi Müdürü Hüda Topaloğlu, “7’den 70’e herkesin en az bir kere bu okulu görmesini istiyoruz.” dedi.

Okul Müdürü Hüda Topaloğlu gerekli prosedürleri 1,5 yıl içerisinde yerine getirdiklerini ve yaklaşık 1 yıllık inşaat sürecinin ardından yeni okulda eğitime başlamanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Topaloğlu, öğrenci sayısını da arttıklarını ve yeni yıla yaklaşık 330 öğrenciyle başladıklarını aktardı. Okul müdürü, “Okulumuz devlet müfredatını takip eden bir okul. Devlet tarafından da teftiş edilen bir okul. Geçen yıl yapılan teftişte takdir almıştık.” dedi.

"FARKIMIZİ REHBERLİĞİMİZ"

Hüda Topaloğlu içerik ve müfredat olarak diğer okullara kıyasla bir farklılıklarının olmadığını ancak rehberlik açısından bir farklılığa sahip olduklarının altını çizdi. Topaloğlu, “Bizim farkımız, rehberliğimiz. Ders rehberliğimiz var. Çocuklarımızın rutin hayatlarındaki boşlukları doldurma adına yapılan rehberlikler. Çocukları birebir takip ve ailelerle ilgilenmemizin getirdiği başarı bizi farklı kılıyor.” dedi. Topaloğlu hedeflerinin Belçika’daki entegrasyon sürecine katkı sağlamak olduğunu da söylerken, “Entegrasyon eğitimden geçer. Eğitimli bir nesil olduktan sonra entegrasyonda bir sıkıntı yaşanmayacaktır.” dedi.

Resmi rakamlara göre her Türk asıllı 10 öğrenciden sadece 1’ninin üniversitede başarılı olduğunu da hatırlatan Topaloğlu, Lucerna mezunlarında bu oranın yüzde 40 daha fazla olduğunu da hatırlatarak, Belçikalı öğrenci başarı oranına ulaştıklarını ancak hedeflerinin her öğrencinin başarılı olması yönünde olduğunu söyledi.

AKILLI BİNA

Lucerna Houthalen Şubesi eşine az rastlanır teknolojik donanıma sahip bir okul olarak da ön plana çıkıyor. Sınıflar harekete duyarlı sensörlara sahip. Sınıftan öğrenci çıktığı an ısı, ses ve aydınlatma sistemleri otomatik olarak devre dışı kalıyor. Aynı şekilde öğrenci sınıfa girdiğinde de içerideki öğrenci hacmine göre temiz hava sirkülâsyonu otomatik olarak devreye giriyor. Dışarıdan gelen gün ışığına göre de okulun aydınlatma sistemleri otomatik olarak en uygun seviyeyi kendi belirliyor. Okulun ısıtma sistemi de yine tasarruf tedbirleri kapsamında harekete ve sınıfta bulunan hacme göre duyarlı olarak çalışıyor. Okul bu yönüyle de çevreye duyarlı bir okul olma özelliği taşıyor. Okulda toplamda 31 sınıf, 64 kişilik cep sinema salonu, 450 kişi kapasiteli yemekhane, açık havada suni çim ile döşenmiş halı saha, çok amaçlı kapalı spor salonu bulunuyor.

VELİ VE ÖĞRENCİLER ÇOK MUTLU

Okulda öğrencisi olan veliler kendilerini diğer velilere göre daha şanslı hissettiklerini vurguluyor. İkinci sınıfta bir kızı olan Soner Konak yaptığı açıklamada kendisinin de çok heyecanlı olduğunu ve okulu inşaat aşamasından beri takip ettiğini belirtirken, “Avrupa’da böyle bir müessesenin olması herkesin gurur duyabileceği bir şey. Burayı bizlere ve topluma kazandıranlara teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı buraya güvenle bırakıyor ve gözümüz arkada kalmıyor. Çünkü çocuklarımızın emin ellerde olduğunu biliyoruz.” dedi.

Okul velilerinden Levent İpek de okulu gördüğünde tekrar okula başlama isteği doğduğunu aktarırken, “İnsanın okuma aşkı ve şevkini teşvik eden bir müessese kurmuşlar. Yapandan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Önce veli olarak, ardından insan olarak teşekkür ediyorum. Artık günümüz dünyasında en değerli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu düşünüyorum. Bu da çocukların çok iyi eğitilmesinden geçiyor. Çocukların da iyi eğitim alabilmeleri için gerekli materyallere ve imkânlara sahip olabilmeleri açısından çok iyi bir müessese olmuş.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri