Lübnan'da Işid'ın Kaçırdığı Askerlerin Aileleri Başbakanlık Önünde Çadır Kurdu

Lübnan’da yaklaşık 3 ay önce IŞİD ve El Nusra terör örgütleri tarafından kaçırılan Lübnanlı askerlerin aileleri, başkent Beyrut'ta başbakanlık binası önünde kurdukları çadırlarda eylem yapıyor. Aileler, askerlerin kurtarılması...

Lübnan’da yaklaşık 3 ay önce IŞİD ve El Nusra terör örgütleri tarafından kaçırılan Lübnanlı askerlerin aileleri, başkent Beyrut'ta başbakanlık binası önünde kurdukları çadırlarda eylem yapıyor. Aileler, askerlerin kurtarılması için Lübnan devletinin elindeki bütün imkanları seferber etmesini istiyor.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan asker yakınları, heran kötü bir haber duyacaklarını hissiyle yaşadıklarını söyledi. Kaçırılan askerlerin aileleri, Lübnan hükümetinin olaya yeterince sahip çıkmadığını iddia ederek, çocuklarının kurtarılması için dünyadan yardım talep etti. 2 ay Lübnan’ın Bekaa Vadisi yoluna çadır kurarak, yolu trafiğe kapatan ailelerin son şimdi adresi ise başbakanlık binasının önü.

Meryem Süleyman Haydar isimli asker annesi, artık güçlerinin kalmadığını söyledi. Ayakta durmakta zorlanan yaşlı kadın konuşurken göz yaşlarına hakim olamadı.

Haydar," Bu işten sorumlu kimler varsa, onlardan çocuklarımızı kurtarmalarını istiyorum. 2,5 aydır gözlerimizin nurundan ayrıyız. Esir alınmış durumdalar. Esir çocuklarımızın da çocukları var. Bayram geldi geçti. Herkes bayram yaptı, biz yapamadık. Bu zulüm değil mi? Yazık değil mi? Çocuklarımız ne yaptı ki günahları ne? Sadece vatanlarını korumaya çalıştılar.” ifadelerini kullandı.

Kaçırılan askerlerden birinin ablası Derin Bukeyfon ise, " Kimseden ne bir haber ne de destek alamadık. Umarım Lübnan hükümet, elini çabuk tutar ve askerleri kurtarır. Esir askerler için 'keseriz' tehditlerini alıyoruz. Bu bizi perişan ediyor." dedi.

Lübnan güvenlik güçleri ile IŞİD ve El Nusra terör örgütleri, Ağustos ayında Lübnan - Suriye sınır kasabası Arsal'da çatışmıştı. Çatışma neticesinde 30 kişi yaşamını yetirmiş, 50'ye yakın Lübnan askeri de terör örgütleri tarafından esir alınmıştı. Esir askerlerden bir kısmı daha sonra serbest bırakılmış, 3 asker ise öldürülmüştü.

8'i IŞİD, 14'ü de El Nusra tarafından hala alıkonulan Lübnan askerlerinin serbest bırakılması karşılığında terör örgütleri, her bir asker için en az 10 tane Lübnan'daki Rumiyeh hapishanesinde bulunan örgür militanlarının serbest bırakılmasını talep ediyor. Lübnan yönetimi ise mahkumları pazarlık konusu yapmayacaklarını söylüyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri