Lübnan kan gölüne döndü: Onlarca ölü var

Lübnan'ın Trablus kentinde cuma namazı çıkışında iki camide birkaç dakika arayla meydana gelen patlamalarda, ölü sayısının 30'a, yaralı sayısının ise 352'ye yükseldiği belirtildi.

Lübnan Sağlık Bakanı Ali Hasan Halil AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 27'ye, yaralananların ise 352'ye yükseldiğini ifade ederek, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi.

Lübnan güvenlik kaynakları, patlamanın bomba yüklü araçlarla gerçekleştirildiğini açıkladı.
LÜBNAN BAŞBAKANI MİKATİ AÇIKLAMA YAPTI
Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Trablus'taki Takva ve Selam camilerinde meydana gelen patlamalarla ilgili olarak, "Bu suçu işleyenler, Trablus'u hedef alarak, fitne ortamı oluşturmayı ve Trablus sakinlerinin tepki vermesini amaçlıyor" dedi.
Başbakan Mikati, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

"Bu suçu işleyenler, Trablus'u hedef alarak, fitne ortamı oluşturmayı ve Trablus sakinlerinin tepki vermesini amaçlıyor. Trablus ve Trabluslular bir kere daha, komplodan güçlü olduklarını kanıtlayacak ve fitnenin güçlerinin, Allah'a imanlarını ve vatan sevgilerini zayıflatmasına izin vermeyecek. Ne kadar derin olursa olsun yaralarını saracaklar. Trablus'taki kardeşlerimizi destekliyor ve başta zor zamanlar olmak üzere her zaman yanlarında olacağımıza söz veriyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri