LPG'li arabaya binmenin hiçbir mantığı kalmayacak! Yeni döneme 9 saat kaldı

Milyonlarca araç sahibi tasarruf etmek için LPG'li araç satın alıyor. 9 saat sonra LPG'li araca binmenin hiçbir mantığı kalmayacak.

Ekonomideki değişikliklere bağlı olarak vatandaşın satın aldığı otomobildeki yakıt tercihi değişiyor. Bundan birkaç yıl öncesine kadar daha az yakıt tüketip fiyatı uygun olduğu için vatandaş dizel araçları tercih ediyordu.

Dizel yani motorinin litre fiyatı yükseldikçe tercihler değişti. Güncel olarak benzin motorinden 3 lira civarında daha ucuza satılıyor. Sadece benzinli olan araçlar çok yakıt tükettiği için vatandaş LPG sistemini taktırıyor. Şuan en popüler olarak tercih edilen araçlar benzin/LPG'li araçlar.

Benzin ve motorine dev zamlar geldiği için vatandaş LPG'li araçları tercih ediyor. Motorin ile çalışan otomobil kilometrede 3 lira, benzinle çalışan araç kilometrede 2 lira yakıt tüketiyor. LPG ile çalışan araç ise kilometrede 1 lira 50 kuruş yakıyor.

Bu da LPG'li araçları cazip kılan en büyük faktördü. Yarından itibaren ise bu durum değişecek. Tam 9 saat sonra LPG'li araca binmenin hiçbir mantığı kalmayacak. Çünkü gece 12'den itibaren geçerli olmak üzere LPG'ye zam geliyor.

Bahsi geçen zammın miktarı ise 81 kuruş olarak açıklandı. yani LPG'li araca binmenin bir mantığı kalmayacak. Vatandaş, bu zammın iptal edilmesi gerektiğini düşünüyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (19)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri