LPG sayesinde tasarruf devri bu tarihte bitiyor! Yeni karar alındı

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardından aracına LPG taktıran vatandaş sayısı artmıştı. LPG sayesinde yüzde 50'ye yakın tasarruf eden vatandaşa kötü haber verildi. Bu tarihte LPG dev zamdan nasibini alacak.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişata bağlı olarak milyonlarca vatandaşın alım gücü hissedilir derecede düştü. Hayat pahalılığıyla mücadele yöntemlerini araştıran vatandaş kendince çeşitli formüller bulmuştu. Son kararlarla beraber bu yöntemler de boşa gitti.

Toplu ulaşımın büyükşehirlerde bile yetersiz kalması kişisel araç kullanımını artırıyor. İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve Konya gibi şehirlerde trafik bu yüzden tıkanıyor. Benzin ve motorin fiyatlarına gelen zamlar ise vatandaşı usandırdı. Tasarruf yöntemini arayanlar benzinli aracına LPG sistemini taktırdı.

Ancak bu sistemin de artık çok mantıklı olmadığını söyleyebiliriz. Alınan son kararla birlikte 3 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olmak üzere akaryakıt ürünlerine ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) zammı uygulanacak. Buna bağlı olarak LPG grubuna 1 lira 80 kuruş zam bekleniyor. Söz konusu zammın ardından LPG'de tasarruf devri bitecek. Vatandaş bu duruma isyan ediyor.

Ekonomi Haberleri