Londra’da Bayram Coşkusu

İngiltere’nin başkenti Londra’da Müslümanlar Kurban Bayramı namazını kılmak için sabahın erken saatlerinde Mevlana Rumi Camii’sine akın etti. Namazı Time to Help Dernek Başkanı Erol Tosun kıldırdı. Cemaat bayram namazından sonra camii...

İngiltere’nin başkenti Londra’da Müslümanlar Kurban Bayramı namazını kılmak için sabahın erken saatlerinde Mevlana Rumi Camii’sine akın etti. Namazı Time to Help Dernek Başkanı Erol Tosun kıldırdı. Cemaat bayram namazından sonra camii avlusunda bayramlaştı.

Namazdan sonra Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) konuşan Time to Help Dernek Başkanı Tosun, Müslümanların ve özellikle gurbette olanların bayramını kutladı.

Mevlana Rumii Camii’ye gelen cemaat bayram namazından sonra camii avlusunda bayramlaştı.

12 yıldır Londra’da bayram geçirdiğini söyleyen Mustafa Tavşancı isimli Türk gurbetci, Cihan Haber Ajansı’na," “Tabii Türkiye’deki gibi olmuyor, ama biz de bir şekilde bayramımızı kutlamak için şu anda camiye geldik. Buruk bir haz. Güzel bir haz. Yani İngiltere gibi bir yerde Londra’da görüyorsunuz arabalar geçiyor. Herkes bize bakıyor. Değişik bir duygu ama güzel bir duygu.” diye konuştu.

43 senedir İngiltere’de yaşayan Sabri Durmuş ise eskiden bayramların gurbette kutlanamadığını belirterek, “Çok şükür şimdi gayet güzel bayramlarımız oluyor. Gördüğünüz gibi mutluyuz. Dünyada ve Türkiye’de barış mutluluk diliyorum.” temennilerinde bulunundu.

3 torunuyla beraber sabahın erken saatlerinde bayram namazına gelen Mehmet Meriç, bayramın herkese hayırlara vesile olmasını diledi.

Cemaate bayram namazı kıldıran Mevlana Rumi Camii'sinin imamı Akif Altekin ise “Dünyadaki bütün mazlum ve mağdurların yüzlerinin güldüğü hakiki bayramlara ulaşmayı Rabbimiz nasip etsin. Dini mübin-i İslam için güzel ülkemiz Türkiye’den binlerce kilometre uzaklara gitmiş bütün kardeşlerimizin de bayramı mübarek olsun.” ifadesini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri