Londra Olimpiyatları’na yatırım yaptık

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) 16. Akdeniz Oyunlarında büyük boyutlarda olumsuzluklar yaşanmasına rağmen Türkiyenin sıralamadaki yerini korumayı başardığını açıkladı.

GSGM tarafından yapılan yazılı açıklamada, İtalya’nın Pescara kentinde düzenlenen oyunlarda Türkiye’nin 27 branşta 342 sporcu ile temsil edildiği hatırlatılarak, “Organizasyonda büyük boyutlarda olumsuzluklar yaşamamıza rağmen, tüm branşlarda sporcularımızın ciddi sıkıntılar çekmesine ve en önemlisi İtalya’nın ev sahibi olma avantajını sportmence olmayan bir tavırla kullanarak, altın madalya sayımızı etkileyen haksız kararlara imza atmasına rağmen iddiamızı sürdürdük ve madalya sıralamasındaki yerimizi koruduk” denildi. Türkiye’nin 300 sporcu ile katıldığı 2005 Almeria Akdeniz Oyunlarını 20 altın, 24 gümüş, 29 bronz olmak üzere İtalya, Fransa ve İspanya’nın ardından 73 madalyayla 4. sırada tamamladığının hatırlatıldığı açıklamada, “Yüzde 75’i 25 yaşın altında 336 sporcu ile  yarıştığımız 2009 Pescara’da da 20 altın, 19 gümüş, 26 bronzla toplam 65 madalya alarak 4. olduk. Sıralamayı altın madalya kazanımı belirlediği için 2005’te kazandığımız altın madalya sayısına ulaşarak yine İtalya, Fransa ve ispanya ile ilk 4’ü paylaştık” değerlendirilmesinde bulunuldu.

OYUNLAR OLİMPİYATLAR İÇİN ÖN ÇALIŞMA
Oyunların Avrupa, Dünya ve olimpiyat oyunları için bir ön çalışma olarak nitelendirilmesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada, daha büyük sportif organizasyonlar için araç olarak görülen Akdeniz oyunlarına katılacak sporcuların buna göre seçilerek genç bir ekip oluşturulduğu ifade edildi. Asıl hedefin 2012 Londra Olimpiyatları olduğu ve olimpiyatlara yatırım yapıldığı kaydedilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Almeria’da madalya alacağı belli sporcularla, Pescara’da ise genç bir kadro ile madalya aradık. Güreşte 9 sporcumuz ilk defa milli oldu. Oyunlarda, atıcılık, bocce, tenis, masa tenisi ve cimnastik gibi branşlarda ilk kez madalya alarak, başarıda branş tabanını daha da genişlettik. Takım sporlarında çok güzel sonuçlar aldık. Hentbol tarihinde Akdeniz Oyunlarında ilk defa final oynamamız çok önemliydi. Voleybol bayan takımı da bu defa gümüş madalyaya uzandı. Erkek basketbol takımımız finalde İtalya’yı yenip bronz madalyayı boynuna astı.” Açıklamada olimpiyatın ana branşları olan yüzme, cimnastik ve atletizmde Türkiye’nin yeterince varlık gösteremediği belirtildi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri