Lojistik Sektörünün Standartları Nelerdir?

Türkiye genelinde Taşımacılık ve Lojistik sektöründe 15.000’ nin üzerinde firma faaliyet gösterdiğini biliyor muydunuz?

Türkiye genelinde Taşımacılık ve Lojistik sektöründe 15.000’ nin üzerinde firma faaliyet gösterdiğini biliyor muydunuz? Bunların 0/0 12’si de müşterilerine kapıdan kapıya hizmet yani entegre lojistik hizmeti sunuyor ve bu firmaların bir çoğu da siz değerli müşterilerinin taleplerine en iyi şekilde cevap vermek adına, lojistik sektöründe dönüşüm süreci içerisindeler. Hem de öyle böyle eğil. İşte bu yazı dizimde bu konuları kısa başlıklar altında açıklayacağım. Öyle ya son dönemlerde lojistik sektöründe yaşanan bu yoğun dönüşümün içinde belirlenmiş olan Standartlar Nelerdir? Çünkü lojistik kelime olarak açılımı zaten ihtiyaç duyulan her yerde ve istenenin zamanda temin edilmesi için gereken hizmeti eksiksiz olarak verebilmektir. Ama önemli olan kullanılan hizmetlerin olmasıdır.

Lojistik Sektöründe Standartlar Nasıl Belirlenmelidir?

Tüm bu sektörde desteklenen sitemlerde kullanılan hizmetlerin uluslar arası uygulamaların kullanılması çok önemlidir. Bunu zincirin bir halkaları gibi düşünün. Tüm bu hizmetlerde; istenen standartlığın sağlanabilmesi için bir takım koşulların oluşması gerekir.  Bunları kısaca sıralamak gerekir ise; Ekipman ile ortak çalışabilme, bilişim teknolojisi gibi temel, araçları kullanılabilme, yönetilebilme, sürdürülebilirlik ve en önemlisi de beklenen ihtiyaçlar konusunda karşılana bilirlik gibi oluşumlar sektörsel hedefler arasında olmalıdır.

Çünkü gelişen teknoloji ile birlikte, Lojistik Sektöründe değişen usuller kadar konseptlere uyum sağlayacak bir yapılanma içinde olunmalıdır. Mesela yönetim dedik. İş yönetiminde karmaşık biçimlenmeler yerine planlı hareket etmek ve şeffaflık esas alınmalıdır. Bu hem elinizdeki kaynakların çok daha kolay kullanımını hem de oluşabilecek sorunlarda koordinasyonu sağlar. İş Performansının iyileştirilmesi için şeffaflık çok önemli bir Kriterdir İşveren olduğunuzu ve lojistik sektöründe hizmet verdiğinizi düşünün. Müşteri ihtiyaç ve beklentilerini karşılayabilmek zaten Lojistik sektörünün olmazsa olmazıdır. Buna, yukarıda saydığımız ortam ve koşulları da  ekleyin tüm bunlar iş yönetiminde önemli olduğundan,  iş planlaması ve organizasyonun çok daha etkili bir biçimde yönetilmesini sağlayacaktır. Bu da Lojistik Sektöründe istenilen standartları yakalamanızı kolaylaştırcakır.

Bu yönetim sisteminin Lojistik Sektörünün Standartlarında uygulanması, kuruluşun ürün veya hizmetlerinin yeteneğini artırır ve bu amaç için tüm organizasyonun etkili bir şekilde yönetilmesini sağlar.

Lojistik standartlara uygun nakliye firmalarını bulmak ve  detaylı bilgi almak için İstanbul Nakliyeciler Sitesini

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri