Loğoğlu: Suriye’ye Terör Ve Terörist İhraç Eden Bir Ülke Haline Geldik

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Türkiye’yi büyük sıkıntı içine sokuyor bu iktidar.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Türkiye’yi büyük sıkıntı içine sokuyor bu iktidar. Suriye’ye terör ve terörist ihraç eden bir ülke haline geldik. Terörist gruplarla iç içe yaşıyoruz.” dedi.

Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Faruk Loğoğlu, CHP ev sahipliğinde 11-12 Kasım'da İstanbul'da yapılacak Sosyalist Enternasyonal Konsey toplantısı dolayısıyla, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.
Loğoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Adana’da ele geçirilen roket başlıklarına işaret ederek, arka arkaya böyle ülkeyi, halkı, kendilerini rahatsız etmesi gereken çok ciddi olaylara tanık olduklarını belirtti. Loğoğlu, bundan birkaç gün önce de yine Suriye sınırında üç tane aracın asker tarafından lastikleri kurşunlanarak durdurulduğunu, bu araçların içinden mühürlü bidonlar ve variller çıktığını hatırlattı. Bunların kimyasal madde şüphesiyle ilgili mercilere sevk edildiğini ifade eden Loğoğlu, araçtaki insanlardan, kişilerden sadece bir tanesinin tutuklandığını ve bu konuda henüz bir açıklama yapılmadığını söyledi.

Bugün CNN İnternational televizyonunda Hatay havaalanında yapılmış bir çekimi izlediğine işaret eden CHP’li Loğoğlu, şöyle devam etti: “Dünyanın her tarafından, Libya’dan, Afganistan’dan, yanılıyor olabilirim, Suudi Arabistan’dan sürekli böyle değişik kıyafetlerle, büyük sırt çantalarıyla gelen insanların yine orada ihtisas keşfetmiş kişiler tarafından Suriye sınırına götürüldüğü ve Suriye sınırına geçiş yapıldığı ve bunların terörist olduğu şeklinde küçük bir haber yapıldı. Sayın Başbakan'a soruldu bu soru ve ‘El Kaide’ diye bir grup mu varmış’ diye bir cevap verdi. Bu arada hatırlarsanız bu kız erkek öğrencileri bağlamında yine Sayın Başbakan'a soru soran Finlandiyalı gazeteciye 'size talimat mı verildi, görev mi verildi bu soruyu sormak için' diye. Sayın Başbakan'ın bu tepkisi bana şunu hatırlatıyor: Demek ki basın toplantılarından önce Sayın Başbakan ve istihbarat elemanları toplantı yapıyorlar ve basın toplantısının hangi senaryo içinde, kimin hangi soruyu soracağı şeklinde Sayın Başbakan'a bilgiler aktarılıyor ki Sayın Başbakan bu soruyu Finlandiyalı gazeteciye yöneltebiliyor.”

"TERÖRİST GRUPLARLA İÇ İÇE YAŞIYORUZ"

İktidarın Türkiye’yi büyük sıkıntı içine soktuğunu öne süren Loğoğlu, “Suriye’ye terör ve terörist ihraç eden bir ülke haline geldik. Terörist gruplarla iç içe yaşıyoruz. Ne zaman, hangi dönemde? Sözde kendi içimizdeki terör örgütü PKK’yla AKP tarafından bir anlaşmaya varılmasına çalışıldığı bir dönemde. Bunlar hepimizi rahatsız etmesi gereken unsurlar. Daha yakından takip etmenizi temenni ediyorum. Biz takip edeceğiz, ettiğimiz ölçüde sizi bilgilendiririz.” şeklinde sözlerini tamamladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri