Loğoğlu: Chp Çok Aday Adaylı Bir Parti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklaması ile ilgili, “CHP, çok sesli, çok adaylı, aday adaylı bir parti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklaması ile ilgili, “CHP, çok sesli, çok adaylı, aday adaylı bir parti. Çok gecikmeden CHP'nin artık bu konudaki tavrını, durumunu netleştirmesi lazım.” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, demokratikleşme paketini eleştirdi. Paketin içinin boş olduğunu savunan Loğoğlu, “Paketin içinin boşluğunun üzerini örtme ve kabul ettirme niyetiyle söylenen yeni bir şey var. Bu paket, son paket değilmiş deniliyor. Bu ne demek oluyor? Türk halkı gerçek demokrasiyi, hazmetmeye hazır değil, bunu lokma lokma, parça parça paketler halinde biz gündeme getireceğiz, Türk halkını demokrasiye alıştıracağız. Böyle bir mantık, demokraside geçerli olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

Bu hafta TBMM gündemine gelmesi beklenen Kuzey Irak tezkeresine yönelik değerlendirmelerde bulunan Loğoğlu, nasıl oy kullanacakları konusunda bilgi vermedi. Loğoğlu, "Belki sizi şaşırtabilir bir şekilde oy kullanacağız." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in aday adaylığını açıklamasıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Loğoğlu, “CHP, çok sesli, çok adaylı, aday adaylı bir parti. Çok gecikmeden CHP'nin artık bu konudaki tavrını, durumunu netleştirmesi lazım. İstanbul bakımından görünen köy kılavuz istemez. Arkadaşlar adaylıklarını açıklayabilir. Ama İstanbul'da ne yapılması gerektiği çok açık. CHP, bunu bir an önce kararlaştırıp, netleştirmesi ve bu kararını da kamuoyuyla paylaşması doğru, yararlı olur." şeklinde konuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri