Loğoğlu: Büyükelçilere Yönelik Talimat Yerine Getirilebilecek Bir Talimat Değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan'ın büyükelçilere yönelik sözlerini eleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan'ın büyükelçilere yönelik sözlerini eleştirdi. Kendisinin de büyükelçilik yaptığını dile getiren Loğoğlu, Başbakan'ın talimatının yerine getirilebilecek bir talimat olmadığını söyledi. Yolsuzluk ve rüşvetin üstünü örtmek için büyükelçilerin kullanılmasının yanlış olduğunun altını çizen Loğoğlu, "Bu sözler kara bir leke olarak kalacaktır." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nun 48. Birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılarak açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu yönetiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının; Aden Körfezi Somali Karasuları ve Açıkları Arap Denizinde Görevlendirilmesine dair Başbakanlık Tezkeresi görüşülüyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Türkiye'nin yolsuzluk ve rüşvet olaylarının üzerine gitmeyi yasaklayan bir ülke olduğunu ancak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun tam tersini söylediğini kaydetti. Büyükelçiler toplantısında Davutoğlu'nun yargı bağımsızlığının esas olduğunu söylediğini aktaran Loğoğlu, hangi yüzle bunu söylediğini bilmediğini kaydetti.

Loğoğlu, şöyle devam etti: "Hiçbir şeyin hesabını vermeyen AKP'ye soruyorum. Uludere'nin hesabını verdiniz mi? Reyhanlı konusunda bu iktidar hesap verdi mi? Elinde belgeler var, dediler. Afyon'daki patlama nerede; evet bir mahkeme süreci devam ediyor, ama hükümetten gelen birşey yok. Hesap vermiyor, Sayıştay raporları eksik. Bu miletin önünde, hesap vermekten kaçan bir iktidar var. Davutoğlu, hesap verebilirlikten bahsederken, Türkiye'nin gerçeklerinden bahsetmiyor."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyükelçiler toplantısında yaptığı konuşmayı da eleştiren Loğoğlu, "Başbakan büyükelçilere değil sanki AKP kurultayına hitap ediyor." diye konuştu. Büyükelçilerden Türkiye'de olup bitenleri, bulundukları ülkelerde anlatmasının istendiğini belirten Loğoğlu, 17 Aralık'ın bir darbe olduğunun anlatılmasının istendiğini, anlatmadıkları takdirde ceza görme tehdidinde bulunulduğunu kaydetti.

Kendisinin de büyükelçilik yaptığını ve Başbakan'ın talimatının yerine getirilebilecek bir talimat olmadığını vurgulayan Loğoğlu, kendi döneminde de zaman zaman talimat geldiğini ancak itirazları olduğunu söyledi. Yolsuzluk ve rüşvetin üstünü örtmek içni büyükelçilerin kullanılmasının yanlış olduğunun altını çizen Loğoğlu, "Bu sözler kara bir leke olarak kalacaktır. Başbakan inşallah bunları düzeltecek bazı şeyler söyleyecektir." ifadelerini kullandı.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri