Liseli Gençler ‘genç Star’ Yarışmasında Ses Ve Yeteneklerini Yarıştıracak

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenecek olan liseler arası müzik yarışmasının startı verildi. Bu yıl düzenlenecek liseler arası müzik yarışmasının tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Sümbüllü Bahçe Konağı'nda...

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenecek olan liseler arası müzik yarışmasının startı verildi. Bu yıl düzenlenecek liseler arası müzik yarışmasının tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Sümbüllü Bahçe Konağı'nda gerçekleştirildi. Türk Pop Müziğinin sevilen sanatçılarından Özgün ile Türk Sanat Müziği sanatçısı Çetin Körükçü’nün jüri üyesi olduğu Liseler Arası Müzik Yarışmasına bu yıl daha çok katılımcı bekleniyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak gençlerin zihinsel ve fiziksel gelişimini desteklemek için değişik etkinlikler yaptıklarını belirtti. Klasik belediyeciliğin dışında kültürel ve sanatsal etkinliklere de imza atarak sosyal ve kültürel belediyeciliğe de önem verdiklerini aktaran Dündar, “Bu gün burada toplanma nedeni olan konumuz liseler arası müzik yarışması. 7.’si düzenleniyor. Bu yarışmayı Uludağ Üniversitesi devlet konservatuvarı ve il milli eğitim müdürlüğü ile birlikte organize ediyoruz. Bursa’da ki tüm orta öğretim okullarının katılabileceği yarışmamız 21 Kasım 2014 tarihinde sona erecek. Final ve ödül töreni 20 Aralık 2014 tarihinde yapılacak.” dedi.

Yarışmada başarılı olanların kasetlerini de yapabileceklerini anlatan Dündar, şunları söyledi: “Yarışmamızın bölümleri Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve pop müzik dallarında oluyor. Toplam 15 kategoride yarışmamız olacak”

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. İsmail Göğüş de bu yıl yaptıkları yenilikle sadece pop müzik alanında değil, Tük Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği alanında da kategori açtıklarını söyledi.

Türk Sanat Müziği sanatçısı Çetin Körükçü de, günümüzde ilim sahibi bulmanın çok ama irfan sahibi birini bulmanın gittikçe zorlaştığını anlatırken, “Bu bakımda gençlerimizin aynı zamanda kültürel donanımları ile birlikte ilim sahibi olmaları ve yarın onların yönetime geldikleri zaman yönetecekleri insanlara verecekleri bakımından da çok önemlidir.” dedi.

Türk Pop Müziğinin sevilen sanatçılarından Özgün ise, düzenlenen yarışmanın gençlere önemli bir fırsat sunacağını belirterek, şunları söyledi: “Yıllarca bizde bu işle uğraşıyoruz ve benim özellikle sosyal medyadan bana söyledikleri şey, ‘işte fırsat bulamıyoruz’, ‘sesimizi duyuramıyoruz’ ‘niçin bunu yapamıyoruz’. İlle ‘İstanbul’da mı olmak lazım’, ‘sadece bu işler hep orada mı oluyor’ gibi sıkıntılar vardı. İşte bu çok önemli bir fırsat bence. Hem sizlerin sayesinde hem de bu güzel yarışma sayesinde belki de birçok genç hayatının akışını değiştirecek bir ana tanıklık edecek.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri