Lise Öğretmenlerine Bonzai Eğitimi

Manisa Halk Sağlığı Merkezi tarafından Kula’da liselerde görev yapan öğretmenlere uyuşturucu madde bağımlılığı ve bonzai ile mücadele eğitimi verildi.Psikolog Buket Kayhan tarafından verilen eğitim, Kula Kenan Evren Ortaokulu Konferans...

Manisa Halk Sağlığı Merkezi tarafından Kula’da liselerde görev yapan öğretmenlere uyuşturucu madde bağımlılığı ve bonzai ile mücadele eğitimi verildi.

Psikolog Buket Kayhan tarafından verilen eğitim, Kula Kenan Evren Ortaokulu Konferans Salonu'nda yapıldı. Kula’da eğitim veren 8 lisenin öğretmenlerinin katıldığı eğitimde öğretmenlere, uyuşturucu maddenin zararları ve kullanımı yaygın hale gelen bonzai ile mücadele anlatıldı.

Manisa Halk Sağlığı Merkezi Psikolog Buket Kayhan, uyuşturucu madde kullanımı giderek yaygınlaşırken, kullanım yaşının da giderek düştüğünü ifade etti. Kayhan, "Uyuşturucuya bağlı ölümler de buna bağlı olarak artıyor. Şu sıralar en çok ismi duyulan uyuşturucu olan bonzai gençler üzerindeki en büyük tehdit. Batı ve kıyı bölgelerde yoğun kullanılan bu uyuşturucu ülkemize psikoaktif olarak sokuluyor ve sonrasında bonzai adı verilen maddeye enjekte edilerek sentetik uyuşturucu halini alıyor. Her türlü bitkiye enjekte edilebilen bu madde ıslak mendil paketlerinden, görünümü farklı şişelere konularak gençlerin ilgisi çekilmeye çalışılıyor. İlk olarak 2011 yılında ülkemizde görülen bonzai olayından sonra 2013 itibariyle ülkemizde görülme oranı 22 kat arttı. Ölümlerinin iç kanama ve ani kalp durması şeklinde gerçekleştiği bu bağımlılık, bir kere kullanımla bile vücutta kalmaya yetiyor. Fiyatının ucuz olması nedeniyle de kullanımı her geçen gün yaygınlaşıyor.” dedi.

Eğitimin okullardan geçtiğini söyleyen Psikolog Kayhan, öğretmenlerden, öğrencilerine bu konular ile ilgili sık sık bilgi vermelerini ve şüphelendikleri öğrencilerin aileleri ile derhal konuşmaları gerektiğini söyledi. Uyuşturucunun belirtilerinden de öğretmenlere bahseden Kayhan, eğitime katılan tüm lise öğretmenlerine teşekkür etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri