"Lisansüstü Öğrenci Sayısını Artırmalıyız"

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Daha gelişmiş bir üniversite olmak için lisansüstü öğrenci sayısını artırmak zorundayız." dedi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün akademik kurul toplantısına katılan Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Daha gelişmiş bir üniversite olmak için lisansüstü öğrenci sayısını artırmak zorundayız. Çünkü bir üniversitenin gelişmişlik ve kalite göstergelerinden biri de yüksek lisans ve doktora öğrenci sayısıdır" dedi.

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü'ndeki toplantıya Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Akgemci, Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Enstitü Müdürü Prof. Dr. H. Kürşat Güleş ve kurul üyeleri katıldı. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. H. Kürşat Güleş, enstitünün yapısı ve işleyişi hakkında bilgi verdi.

Enstitülerin üniversitenin kalitesini ve gelişimini artırmasında çok önemli olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Üniversiteler bulundukları bölgelerin kalkınmasını da sağlamaktadır. Buradaki öğrenciler yetişmiş insan gücü oldukları için, geleceğin yöneticileri ve yönlendiricileri olacaktır. Daha gelişmiş bir üniversite olmak için lisansüstü öğrenci sayısını artırmak zorundayız. Çünkü bir üniversitenin gelişmişliğini ve kalitesini yüksek lisans ve doktora öğrenci sayısı göstermektedir. Üniversitemizde bulunan lisansüstü öğrenci sayısının yarısı Sosyal Bilimler Enstitüsü'ndedir. Bu da enstitünün ne kadar önemli olduğunu göstermektedir" dedi.

Yurtdışından gelen öğrenci sayısını artırmak için de bazı girişimlerde bulunduklarını ifade eden Prof. Dr. Gökbel, "Uluslararası bir üniversite olabilmemiz için yurtdışından gelen lisans ve lisansüstü öğrenci sayısını da daha da arttırmalıyız. Öğrenci değişim programlarından da yararlanarak üniversitemize daha çok öğrencinin gelmesini sağlamalıyız. Bunlarla birlikte eğitim kalitemizi de arttırmalıyız" şeklinde konuştu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri