Lig’in zirvesi Trabzon’un

Spor Toto Süper ligde 2. hafta Trabzonspor’un liderliğiyle kapandı.. Ligdeki ilik galibiyetini Erkişehirspor karşısında alan Konyaspor ise 3 puanla 7. sırada yer aldı.

Ligde, hafta sonunda oynanana maçların 3’ünü ev sahibi, 3’ünü deplasman takımları kazanırken, 3 karşılaşmada beraberlikle sona erdi. Toplam 18 golün atıldığı haftada, sadece Gençlerbirliği-Gaziantepspor ve Kasımpaşa-Bucaspor maçlarında gol sesi çıkmadı. Haftanın en gollü karşılaşması ise 3-2 sona eren Trabzonspor-Fenerbahçe maçı oldu. Bol pozisyonlu ve gollü geçen karşılaşmada bordo-mavili ekip, 14. dakikada Mehmet Topuz’un kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. 16. dakikada İbrahima Yattara takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Fenerbahçe 28. dakikada Lugano ile durumu 2-1’e getirirken, Trabzonspor’un atağı gecikmedi. Ev sahibi takım, 29. dakikada Glowacki’nin bulduğu golle 3-1 öne geçerek, farkı yine 2’ye çıkardı. Sarı-lacivertli ekip 42. dakikada Mehmet Topuz’un golüyle durumu 3-2 yapıp farkı tekrar 1’e indirse de kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 3-2 ev sahibi takımın üstünlüğüyle sonuçlandı.

4 büyüklerden 3’ünün haftayı yenilgiyle kapattığı ligde Ankaragücü, Bursaspor ve İstanbul büyükşehir Belediyespor deplasmanda kazanan takımlar oldu. Konyaspor’un Slovak futbolcusu İvan Lietava, Eskişehirspor ağlarını 2. dakikada havalandırarak ligde bu sezon en erken gol atan futbolcusu olarak tarihe geçti. Spor-Toto Süper ligde, ikinci haftayı Trabzonspor, Bursaspor ve Kayserispor 6’şar puanla kayıpsız geçerken, Sivasspor 4 puanla 4. sırada yer aldı. Galatasaray ve Manisaspor’un puanı yok. Konyaspor ile birlikte 11 takım beraberlik alamazken, Trabzonspor, Bursaspor, Kayserispor, Sivasspor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği ve Kasımpaşa yenilgiyle tanışmadı. Ligde; Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Kasımpaşa, Eskişehirspor, Bucaspor, Antalyaspor, Galatasaray ve Manisaspor ise galibiyetle buluşamadı.     
Ligde, geride kalan 2. hafta da hakemler, hiç kırmızı karta başvurmazken, 46 sarı kart gösterdi. En hırçın maç; 9 sarı kartın çıktığı Antalyaspor-Sivasspor maçı oldu. Bunu 8 sarı kartla Kayserispor-Karabükspor karşılaşması izledi.. Gençlerbirliği-Gaziantepspor maçında ise sadece 1 sarı kart çıktı.  
Ligde 3. hafta ise, Cuma günü 2, Cumartesi ve Pazar günleri 3’er, Pazartesi günü de bir maça yapılacak. 3. hafta programı ise şöyle: Kayserispor-Kardemir Demirçelik Karabükspor: 1-0 Konyaspor-Eskişehirspor: 2-1 Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 0-2 Medical Park Antalyaspor-Sivasspor: 1-1 Gençlerbirliği-Gaziantepspor: 0-0 Galatasaray-Bursaspor: 0-2 Manisaspor-Ankaragücü: 0-3 Kasımpaşa-Bucaspor: 0-0 Trabzonspor-Fenerbahçe: 3-2. 3. Hafta programı: Ankaragücü-Kayserispor, Gaziantepspor-Konyaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Kasımpaşa, Sivasspor-Bursaspor, Bucaspor-Gençlerbirliği, Fenerbahçe-Manisaspor, Kardemir Demirçelik Karabükspor-Beşiktaş, Eskişehirspor-Galatasaray, Medical Park Antalyaspor-Trabzonspor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri