Ligde 27 teknik direktör görev aldı

Spor Toto Süper Ligde 2010-2011 sezonunda, 18 takımda, toplam 27 teknik adam görev aldı

Spor Toto Süper Lig’de 2010-2011 sezonunda, 18 takımda, toplam 27 teknik adam görev aldı. 34 hafta içinde 18 takımdan, 11’inde teknik direktör değişikliklerine gidilirken, 7 takım ise sezonu, başladıkları teknik direktörlerle tamamladılar. Ligde 18 takımdan yalnızca 4’ü sezona yabancı teknik adamlarla başlarken, bunlardan Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard ve Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll 8., Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster ise 25. haftada görevlerini bırakmak zorunda kaldı. Galatasaray’da Rijkaard’ın yerine Hagi göreve gelirken, Rumen teknik adam 26. haftada, Gençlerbirliği’nde ise Doll’ün yerine göreve başlayan Ralf Zumdick ise 31. haftada görevinden ayrıldı.

Yabancı teknik adamlardan Kayserispor Teknik Direktörü Gürcü Şota Arvaledze, sezon sonuna kadar görevinin başında kalmayı başardı. Böylece, lig sonunda sadece 1 takım yabancı teknik adamla sezonu tamamlamış oldu. Bu sezon Gençlerbirliği ve Galatasaray’ın yanı sıra lige veda eden Bucaspor 3’er teknik adamla çalıştı. Eskişehirspor, Kasımpaşa, Konyaspor, Manisaspor, Ankaragücü ve Sivasspor ise 2’şer kez teknik direktör değişikliğine giden ekipler oldu. Bursaspor, Fenerbahçe, Gaziantepspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kardemir Karabükspor, Kayserispor, Medical Park Antalyaspor ve Trabzonspor ise sezona başladıkları teknik direktörlerle ligi tamamladı.

2010-2011 sezonunda iki takımda görev yapan teknik adamlar Rıza Çalımbay, Mesut Bakkal, Yılmaz Vural ve Bülent Uygun oldu. Bu teknik adamlardan Rıza Çalımbay sezona başladığı Ebkişehirspor’da 6, daha sonra 9. haftada görev aldığı Sivasspor’da ise sezon sonuna kadar görevini sürdürdü. Mesut Bakkal Sivasspor’da sezona “merhaba” derken 8. haftada görevinden ayrıldı. Bakkal, 24. haftada görev aldığı Ankaragücü’nde ise ligi tamamlamayı başardı. Ligden düşen Bucaspor ile sezona başlayan Bülent Uygun ise 7. haftada görevini bıraktı. Aynı hafta içinde Eskişehirspor ile anlaşan Uygun, sezonu da burada tamamladı. Yılmaz Vural ise Kasımpaşa ile başladığı ligde 17. haftada takımının başından ayrılarak, 22. haftada Konyaspor ile anlaştı ve sezonu yeşil-beyazlı ekiple sonlandırdı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinde teknik direktörlerin takımlarda bu sezon görev yaptıkları hafta sayıları şöyle: Beşiktaş: Bernd Schuster (25), Tayfur Havutçu (9) Bucaspor: Bülent Uygun (7), Samet Aybaba (21), Sait Karafırtınalar (6) Bursaspor: Ertuğrul Sağlam (34) Eskişehirspor: Rıza Çalımbay (6), Bülent Uygun (28) Fenerbahçe: Aykut Kocaman (34) Galatasaray: Frank Rijkaard (8), Hagi (18), Bülent Ünder (8) Gaziantepspor: Tolunay Kafkas (34) Gençlerbirliği: Thomas Doll (8), Ralf Zumdick (23), Mustafa Kaplan (3) İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Abdullah Avcı (34) Kardemir Karabükspor: Yücel ildiz (34)

Kasımpaşa: Yılmaz Vural (17), Fuat Çapa (17) Kayserispor: Şota Arveladze (34) Konyaspor: Ziya Doğan (21), Yılmaz Vural (13) Manisaspor: Hakan Kutlu (4), Hikmet Karaman (30) Medical Park Antalyaspor: Mehmet Özdilek (34) Ankaragücü: Ümit Özat (24), Mesut Bakkal (10) Sivasspor: Mesut Bakkal (8), Rıza Çalımbay (18) Trabzonspor: Şenol Güneş (34)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri