Lig geldi çattı

Konyasporda, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıkları ve transfer çalışmaları sürüyor

Bank Asya 1. liginde, ilk maçını Pazar günü deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynayacak olan Konyaspor’da hazırlıklara ve forvet oyuncusu transferiyle ilgili çalışmalarda sürdürülüyor. Lig öncesi son hazırlık maçını Pazar günü iç sahada 2. lig takımlarından Pursaklar Belediyespor ile oynayan ve vasatın altında bir görüntü veren yeşil-beyazlılar, dün öğleden sonra kondisyon ve teknik-taktik ağırlıklı bir çalışma yaptılar. Bugün ve yarında iki çalışma daha yapacak olan Kartallar Gaziantep’e iklim koşullarını da göz önüne alarak Cuma günü gidecekler ve hazırlıklarını orada devam ettirecekler. Konyaspor’da Koray dışında eksik yok. Teknik adamlar görev vermesi halinde tüm futbolcular oynamaya hazır. Öte yandan, Konyaspor’da lisanslar dün çıkartıldı.

Pazar günü Pursaklar ile yapılan özel maçta gösterilen performansı değerlendiren Konyaspor başkanı Bahattin Karapınar, “eksiklerimiz var, ancak ligin havası değişik olur” dedi. Teknik adamların lig şablonunu belirlediklerini, ancak tüm futbolculara şans tanıyarak hazır tutmayı amaçladıklarını söyleyen Başkan Karapınar, açıklamasına şöyle devam etti.
“Konyaspor yeni bir takım. Elbette ki eksikler olacak. Ama gerçek Konyaspor, Pursaklar maçındaki takım değil. Ligin havası çok değişik olur. İnanıyorum ki, Konyaspor Gaziantep Büyükşehir maçıyla başlayarak şekillenecek ve gerçek gücüne kavuşacaktır. Bizsim içini lig önemli. Bu nedenle sabırlı olmalıyız. Yeni takımız, 4-5 hafta sonra gerçek gücümüze kavuşacağız.”
Forvet oyuncusu transferiyle ilgili olarak görüşlerini aldığımız başkan Bahattin Karapınar, bu konuda da titiz bir şekilde çalıştıklarını söyledi.. Karapınar, “arayışımız sürüyor. Şu anda kesin bir sonuç yok. Konyaspor’u taşıyacak, takıma yararlı olabilecek bir futbolcu almak istiyoruz. Transfere yapmak için de oyuncu almak istemiyoruz. Bu nedenle titiz bir seçim yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Transfer ve futbol komitesinin grevine devam ettiğini de belirten başkan Bahattin Karapınar, menajerliğe getirilen Mustafa Eraydın’ın da Konyaspor’a olumlu katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.
KARTAL’IN 11. SEZONU
Bank Asya 1. Lig'de 2009-2010 sezonunda mücadele edecek takımlardan Altay ve Samsunspor, daha önce Turkcell Süper Lig'in en tecrübeli ekipleri oldu. Sezon sonunda 3 takımın Turkcell Süper Lig'e yükseleceği Bank Asya 1. Lig'de, ilk 2 sıradaki takımlar Süper Lig'e doğrudan yükselirken, ligi 3. 4. 5. ve 6. olarak bitiren ekipler, bu sezon değişen statü ile tarafsız sahada, tek devreli lig usulünde play-off mücadelesi yapacak. Play-off maçları sonucunda bir takımın daha bir üst lige çıkacağı Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden 18 takımdan Altay, eski adıyla Birinci Futbol Ligi, son yıllardaki adıyla Süper Lig'de daha önce 41 sezon mücadele etti.
Konyaspor’un 11. kez mücadele edeceği Bank Asya 1. liginde Altay'ı ligde 29 sezon oynayan Samsunspor ile Adanaspor (21), Boluspor, Kocaelispor (20), Karşıyaka (16), Çaykur Rizespor (13), Mersin İdmanyurdu (11), Orduspor (9), Giresunspor (6), Kardemir Karabükspor, Dardanelspor (3), Kayseri Erciyesspor (2) takip etti. Bank Asya 1. Lig'in yeni ekiplerinden Hacettepe ise daha önce bir sezon Gençlerbirliği Oftaş adıyla mücadele ettiği Süper Lig'de toplam 10 sezon yer aldı. Bucaspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Kartalspor ise daha önce Süper Lig'de hiç mücadele etmedi. Süper lige en uzak kalan takım Mersin İdmanyurdu olurken, Giresunspor 1976-1977, Mersin İdmanyurdu ise 1982-1983 sezonundan bu yana Süper Lig'de yer almıyor. Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Karşıyaka ve Samsunspor, Süper Lig tarihinde en çok küme düşen takımlar olurken, her iki ekip de 6'şar kez Süper Lig'e veda etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri