Liderlik çok yönlü bir vasıftır

ABİGEM Kişisel ve Kurumsal Eğitim Uzmanı Erhan Karagöz, “Liderlik çok yönlü bir vasıftır. Günlük hayatımızda veya iş yaşantımızda bazen bizler de lider konumunda olabiliriz” dedi

Genç MÜSİAD Konya Şubesi Tecrübe Paylaşım Toplantıları’nda bu hafta Anadolu Liderlik Modeli (ALİM) projesinin ilk eğitim programı gerçekleştirildi. Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından basın toplantısı yoluyla kamuoyuna tanıtılan projenin ilk eğitim konusu “Liderlik ve Şirket İçi İletişim” oldu. Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) Kişisel ve Kurumsal Eğitim Uzmanı Erhan Karagöz genç işadamlarına yönelik sunun eşliğinde eğitim gerçekleştirdi.

MÜSİAD Konya Şubesi Brifing salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Anadolu Liderlik Modeli (ALİM) projemiz, üzerinde çok çalıştığımız, önem verdiğimiz bir projedir. Bu proje ile Anadolu’nun liderlerini yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Projemizin genç işadamlarımızın iş yaşamlarında kendilerine yardımcı olacak, onlara her konuda tecrübe katacak bir proje olduğunu düşünüyoruz. Bugün ilk startını vereceğimiz eğitim programlarımızın ilk konusu Liderlik ve Şirket İçi İletişim olacak. ALİM projemiz sadece Salı günlerinden ibaret olmayacak hafta sonları da eğitim programlarımız devam edecek. İyi bir işletmeci ve iş yaşamında başarılı olmak için kendimizi her konuda geliştirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Daha sonra sözü Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) Kişisel ve Kurumsal Eğitim Uzmanı Erhan Karagöz aldı. Uzman Karagöz, genç işadamlarına yaklaşık 2 saat süren bir sunum gerçekleştiren Karagöz, “Kuş türlerinin yaklaşık yarısı düzenli olarak habitat dediğimiz bir yaşam alanından diğer hayat alanına geçebilmek için göç dediğimiz bir olayı gerçekleştirirler. Bu davranış, türün sürdürülebilmesi için yapılan bir eylemdir. Söz konusu bu kuşlar V şeklinde uçarlar. Başlarında da bir lider vardır. Çünkü öndeki kuşun kanat hizasından uçmak, arkadaki kuşların kendi kanat uçlarındaki hava akımı etkisini ortadan kaldırarak, rüzgarın kuvvetinin etkisini azaltır ve daha az enerji harcarlar. Hayatımızda da bu durum aynıdır aslında. Hayatımızın her alanında bizim farkında olarak veya olmayarak örnek aldığımız liderler vardır. Bizler bu liderlerin birçok özelliğini farkında olmadan örnek alır ve hayatımızda uygularız. Liderlik çok yönlü bir vasıftır. Günlük hayatımızda veya iş yaşantımızda bazen bizler de lider konumunda olabiliriz” ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri