Liderlerden "Destek" Sözü

G20 Zirvesi'ne ilişkin ortak bilidiri yayınlandı.

Meksika'nın Los Cabos kasabasında yapılan G-20 zirvesine, Avrupa'nın borç krizi damgasını vurdu. Yayınlanan ortak bildiride, "Avro üyeleri, avro bölgesinin istikrar ve bütünlüğü için gerekli bütün tedbirleri alacaktır, finans piyasalarını iyileştireceklerdir" denildi.

Avro bölgesinde bankacılık sisteminde entegrasyona gidilmesi fikrine destek verilen bildiride, "daha entegre olmuş finansal bir yapı için, atılması düşünülen somut adımları destekliyoruz" ifadesine yer verildi.

G-20 liderleri, avro bölgesinde ekonomik büyümeye yeniden geçilmesi için önlem alınmasını da kararlaştırdı.

Amerikan Başkanı Obama, zirvenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupalı liderlerin durumun aciliyetini anladıklarını, krizin büyümemesi için ne yapılması gerektiğini de bildiklerini söyledi.

Krizi bir iki ay içinde çözmek için mucize bir çözüm bulunmadığını kaydeden Obama, "Ancak her adım, Avrupa'yı dağılmaya değil, daha fazla entegrasyona götürecek" dedi.

IMF Başbakanı Chistian Lagarde da, zirvede Avrupa'da krizin atlatılması tohumlarının atıldığını savundu.

Zirvede, Rusya, Çin, Brezilya, Hindistan ve Güney Afrika liderleri, krizleri önlemede kaynak darlığı çeken IMF'ye katkılarını artırma tahhütünde bulundu. Çin, IMF'nin krizlere müdahale fonuna ayrıca 43 milyar dolar vereceğini açıkladı.

Gözlemciler, Los Cabos'un belki de en önemli sonucunun, Çin, Hindistan gibi ülkelerin IMF'ye milyarlarca dolar önermesi olduğunu kaydediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri